επικαιρότητα

Τι δωρο θες να σου φερει ο Αη Βασίλης?

σχολιασμός γεγονότων που συμβαίνουν γύρω μας

Συντονιστής: Xenia

Υπάρχει ο αη βασίλης?

ΝΑΙ
4
67%
ΟΧΙ
1
17%
Δ.Ξ./Δ.Α.
1
17%
 
Σύνολο ψήφων : 6

Τι δωρο θες να σου φερει ο Αη Βασίλης?

Δημοσίευσηαπό feelgood » Σάβ Δεκ 03, 2005 2:09 pm

Θα δείτε βεβαια τα άλλα αξιολογα τοπικ για τα χριστουγεννα, τη πρωτοχρονιά, τα χρονια πολλά και τις συμβατικούρες που χουν γεμίσει οι λαικοι μεταμοντερνοι επαναστατες στα υπολοιπα τοπικ.

Εδώ όμως η σελίδα είναι αφιερωμένη στον δικο μας αγιο, εκεινο που το γουσταρουμε όλοι και μας γουσταρει κι αυτος.
Προφανώς μιλάω για τον Αγιο Βασίλη.
Τον Αγιο εκείνο που δε ξεχωρίζει φτωχούς και πλούσιους, ασπρους και κίτρινους.
Τον Αγιο εκείνο που η ζωή του είναι αφιερωμένη στη χαρά και στο μοίρασμα.
Σ εκείνον που όλοι γνωρίζουμε απο μικρά παιδιά κι όμως, λίγοι είναι εκείνοι που μεγαλώνοντας πια τον τιμούνε σύμφωνα με τις παραδόσεις και την αξία του.

Πολλοί βέβαια θα αναρωτηθούν ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ και θα γελάσουν πικρόχολα με την απάντηση που θα πάρουν, αυτοί οι «δήθεν» σκεπτικιστές.

Εικόνα

Μια φορά και έναν καιρό ζούσε ένας βασιλιάς του Βυζαντίου που ήταν συμμαθητής του Αη Βασιλη και τον έλεγαν Ιουλιανό. Ο Ιουλιανός αγαπούσε την φιλοσοφία και τους ψεύτικους θεούς και μισούσε τον Χριστιανισμό, ο Αγιος Βασίλειος δεν του χαρίσθηκε γι αυτό και ο Βασιλιάς ζητούσε αφορμή να τον ταπεινώσει. Οταν το Βυζάντιο κήρυξε τον πόλεμο στην Περσία ο Ιουλιανός πέρασε με τον στρατό του από την Καισαρεία. Τότε διέταξε να φορολογήσουν όλη την επαρχία και τα χρήματα αυτά θα τα έπαιρνε επιστρέφοντας για την Κωνσταντινουπολη. Ετσι, οι κάτοικοι αναγκάσθηκαν να δίνουν ότι είχε ο καθένας χρυσαφικά νομίσματα κ.λπ. όμως ο Θεός τιμώρησε τον Ιουλιανό που σκοτώθηκε άδοξα σε μια μάχη στον πόλεμο με τους Πέρσες, έτσι δεν ξαναπέρασε ποτέ από την Καισάρεια. Τότε ο Αγιος Βασίλης έδωσε εντολή και από τα μαζεμένα χρυσαφικά τα μισά να δοθούν στους φτωχούς ένα μικρό μέρος κράτησε για τις ανάγκες των ιδρυμάτων της Βασιλειάδος τα υπόλοιπα τα μοίρασε στους κατοίκους με ένα πρωτότυπο τρόπο, έδωσε εντολή να συμώσουν ψωμιά και σε κάθε ψωμί, έβαλε από ένα νόμισμα ή χρυσαφικό μέσα κατόπιν τα μοίρασε στα σπίτια, έτσι τρώγοντας οι κάτοικοι τα ψωμιά όλο και κάτι έβρισκαν μέσα. Ετσι, γεννήθηκε το έθιμο της πίτας που ονομάσθηκε βασιλόπιτα.

Το πιο σπουδαίο του έργο όμως ήταν η οργάνωση της ελεημοσύνης και φιλανθρωπίας στην επαρχία του, έφτιαξε κοντά στην Καισάρεια μια ολόκληρη πόλη από φιλανθρωπικά ιδρύματα, γηροκομεία, νοσοκομεία, ξενοδοχεία, ορφανοτροφεία κ.α. Ιδρυσε και καθιέρωσε την διανομή α γαθών τρόφιμα ρούχα, χρήματα και κάθε είδους βοήθεια σε φτωχές οικογένειες άπορους κ.λπ. Η πόλη αυτή ονομάσθηκε Βασιλειαδα. Φανταστείτε τι ανακούφιση θα ένιωθαν τότε οι φτωχοί, τα ορφανά, οι γέροι, οι ταξιδιώτες, η Καισάρεια είχε γίνει μια μεγάλη οικογένεια με πατέρα τον Αγιο βασίλειο τον επίσκοπό της. Τον αγαπούσαν τόσο πολύ που στην κηδεία του σημειώθηκαν λιποθυμίες και θανατοι! Αυτός ήταν ο Αη Βασίλης από την Καισαρεία που πάντα θα ζει μέσα στις καρδιές μας και θα μας θυμίζει με το έργο του ότι πρέπει να είμαστε όλοι εμείς οι άνθρωποι μικροί και μεγάλοι αγαπημενοι.
("ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ" - Γ.Δ. Λεμπιδάκης - http://www.kairatos.com.gr/afieromata/a ... smegas.htm)


Δεν χρειάζεται να πω περισσότερα για την ύπαρξη του Αγίου Βασιλείου, υπήρξε.
Κι όχι μονάχα υπήρξε αλλά και ΥΠΑΡΧΕΙ.
Στην αρχή ήταν αδύνατος και ρακένδυτος αλλά με τα χρόνια πάχυνε και ντύθηκε στα κόκκινα.
Κι όχι μονάχα ΥΠΑΡΧΕΙ αλλά είναι και ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
Είναι ένας από όλους αυτούς που ντύνονται με εκείνες τις στολές κάθε χριστούγεννα αλλά δε μπορούμε να τον ξεχωρίσουμε εμείς, δηλαδή ποιος είναι ο αληθινός ανάμεσα στους ψεύτικους.
Είναι τελικά όμως ενας από μας?

Εικόνα

Φοράει τελικά κόκκινη στολή? Είναι χοντρός? Εχει ελκηθρα? Είναι χριστιανός? Πίνει κοκα κόλα?

Κατ αρχήν εδώ να πούμε πως ο αη βασίλης έχει πολλά ονόματα. Saint nick και Santa clauss είναι τα πιο δημοφιλή στην αγγλοσαξωνική παράδοση. Μεγας βασίλειος στην ορθόδοξη χριστιανική εκδοχή του.

Κι αν ήταν ο σκιτσογράφος Τόμας Νάστ που τον φαντάστηκε πρώτος, περίπου όπως είναι σήμερα, η Κόκα-Κόλα αποτέλεσε την αφορμή για να γίνει η μορφή του τόσο δημοφιλής. Στα 1931, που η Κόκα Κόλα αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον Σάντα Κλάους στη χειμωνιάτικη διαφημιστική της εκστρατεία και ανέθεσε σε έναν άλλο Αμερικανό καλλιτέχνη, τον Χάντον Σάνμπλομ, να τον σχεδιάσει. Εκείνος διάλεξε για τον ʼγιο τα χρώματα της Κόκα Κόλα καί... να τος, με τις μαύρες μπότες του, το μακρύ σκουφί του, το κόκκινο κοστούμι του και την άσπρη του γούνα, όπως τον γνωρίσαμε και τον αγαπήσαμε.
Είναι φανερό ότι ο αι-Βασίλης του Τόμας Νάστ δείχνει το όνειρο της αμερικανικής κοινωνίας, που στηρίζεται στην ευημερία, την ευδαιμονία, την καλοπέραση, την αγαθωσύνη και την μακροημέρευση του ανθρώπου. Ένας τέτοιος αι-Βασίλης « είναι προσωποποίηση του αμερικανικού υλισμού, της αφθονίας, της χαράς και της ευδαιμονίας» . Βεβαίως πρέπει να σημειωθή ότι « ο εφευρέτης του χοντρούλη και αγαθούλη γέροντα είναι ο ίδιος που σχεδίασε τα σήματα των αμερικανικών κομμάτων, δηλαδή του γαϊδάρου για τους Δημοκρατικούς και του ελέφαντα για τους Ρεμπουμπλικανούς»
(Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιεροθέου – ιανουάριος 2003 - http://www.parembasis.gr/2003/03_01_11.htm)Κι όμως αυτό ακριβώς κάνει ο αη βασίλης. Μεσα σ ολα αυτα τα χρόνια εξελίχθηκε ΑΚΡΙΒΩΣ όπως εξελιχθήκαμε εμείς. Ο αη βασίλης είναι εκείνος που ζει το καιρό της παγκοσμιοποίησης. Η πολυεθνική έγινε ο χορηγός του. Το έλκηθρό του παρέμεινε σχεδιαστικά ίδιο αλλά απέκτησε τεχνολογική ισχύ. Οι «τάρανδοι» είναι μια αντίστοιχη μορφή μέτρησης της ισχύος του, πολλαπλάσια της ιπποδύναμης που μετρούν τα συμβατικά μας αυτοκίνητα. Η δε καρότσα του φτιαγμένη απο εξωτικά υλικά επενδεδυμένη με κεραμική επίστρωση παρόμοια με αυτή που έχουν τα διαστημικά «λεωφορεία».


Το φορτίο του έλκηθρου προσθέτει ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο. Αν υποθέσουμε ότι κάθε παιδί δεν παίρνει τίποτα παραπάνω από ένα μέσου μεγέθους σετ Lego (500 γραμμάρια), το έλκηθρο μεταφέρει 189.000 τόνους, χωρίς να λογαριάζουμε τον Αη-Βασίλη, που περιγράφεται ως υπέρβαρος. Στη Γη ένα συνηθισμένο ελάφι δεν μπορεί να σύρει παραπάνω απο 140 κιλά. Ακόμη και αν θεωρήσουμε ότι "το ιπτάμενο ελάφι" θα μπορούσε να σύρει ΔΕΚΑ ΦΟΡΕΣ το κανονικό ποσό, δεν μπορούν 8 ελάφια να κάνουν τη δουλειά ή ακόμη 9. Χρειαζόμαστε 135.000 ελάφια. Αυτό αυξάνει το φορτίο - χωρίς να υπολογίζουμε ακόμη το βάρος του έλκηθρου - στους 210.000 τόνους. Πάλι, γιά λόγους σύγκρισης - αυτό είναι τέσσερις φορές το βάρος του Queen Elizabeth.
210.000 τόνοι που ταξιδεύουν με 1040 χιλιόμετρα το δευτερόπλεπτο δημιουργούν μια τεράστια αντίσταση αέρος - αυτή θα θέρμαινε τα ελάφια στο ίδιο βαθμό μ΄ένα διαστημόπλοιο που εισέρχεται στην γήινη ατμόσφαιρα. Το πρώτο ζευγάρι των ελαφιών θα αποροφούσε 14,3 τετράκις εκατομύρια joule ενέργειας. Ανά δευτερόλεπτο. Το καθένα. Σε συντομία, θα φλεγόταν άμεσα, προκαλώντας έκρηξη σ΄αυτά που ήταν πίσω τους και θα δημιουργούσαν εκωφαντικές εκρήξεις στο πέρασμα τους. Όλη η ομάδα των ελαφιών θα εξαερωνόταν μέσα σε 4,26 εκατοστά του δευτερολέπτου. Ο ʼγιος Βασίλης εν τω μεταξύ θα υφίστατο σε μια φυγόκεντρο δύναμη 17.500,06 φορές μεγαλύτερη της βαρύτητας. Ένας Αη-Βασίλης 120 κιλών (που είναι σχετικά αδύνατος) θα κολούσε στην πλάτη του έλκηθρου με μια δύναμη 1.959.016 κιλών.
(περιοδικο SPY, ιανουάριος 1990)


Θα ακούσετε πολλά τέτοια «επιστημονικά» τα οποία όμως δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια ακόμα απόδειξη της ανθρώπινης ιδιοτητάς του. Διοτι να το επαναλάβουμε, πίσω από τον αη βασιλη κρυβονται χορηγοι τετοιας εμβέλειας και τόσοι που όλοι αυτοί θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν ένα τετοιο φιλόδοξο σχέδιο με επιτυχία.
Οπως κι έγινε.
Οπως και συνεχίζει να γίνεται.

Γιατί όμως γίνεται.

Ο αη βασίλης είναι ένα ΣΥΜΒΟΛΟ.
Και γι αυτό ΟΛΟΙ θέλουν να τον διατηρήσουν.
Είναι άνθρωπος και άγιος-θεός μαζί.
Είναι παγκόσμιος και συνάμα προσωπικός.
Είναι γέρος μα ο καλύτερος φίλος των παιδιών.

Είναι παλιός, ζει στο παρόν κι είναι η μόνη υπαρκτή ελπίδα για το μέλλον.

Βολεύει την αμερικανοποιημένη ναρκισσιστική μας κοινωνία. Βοηθάει στον υπέρμετρο καταναλωτισμό πουλώντας μας την παιδική αφέλεια-αθωότητα που έχουμε χάσει.

Ο αη βασιλης φέρνει την αστάθεια, το «ΕΦΗΜΕΡΟ», φέρνει την αισιοδοξία.
Είναι «ΚΕΝΟΣ», άδειος από ιδέες ορθολογιστικές, αφελής.
Είναι πότης και χοντρός.
Πίνει κοκα κολα, φωτογραφίζεται σα μοντέλο, γελοιοποιεί το American dream μετουσιώνοντας το σε παιδικό τρενακι σε τιμη ευκαιρίας.

Ο αη βασίλης άλλαξε.
Οπως άλλαξαν οι άνθρωποι και οι κοινωνίες τους.
Από προστάτης των φτωχών και αδυνάτων έγινε διασκεδαστής και παρτάκιας.

Εικόνα

Αναποδογύρισε το χρόνο, όχι επειδή ζει ακόμα, μα επειδή ζει τη νεότητα του γέρου απευθυνόμενος στα παιδιά. Ανετρεψε την ευθεία γραμμή του χρόνου καταργώντας το ταξικό παρελθόν. Δημιούργησε μια διαχρονία ελαστική και μεταβαλλόμενη.

Και μέσα από το εφήμερο και αισιοδοξο, εξατμίζεται, «τελειώνει», εγκαταλείπει τις γιορτές, όχι κουρασμένος, αλλά με σκοπό την δημιουργία νέου και διαφορετικού στην επόμενη αλλαγή του χρόνου.

Βέβαια, σαν άνθρωπος έχει και τις αδυναμίες του. Αδυναμίες σαν αυτές που είχαν οι ολύμπιοι θεοί. Πίνει αρκετά με αποτέλεσμα να «ξεχνάει» πολλά παιδιά αλλά δε βαριέσαι ρε αδερφέ. Επειδή έχει και μεγάλο έργο τον πιάνουνε και τα διαόλια και κάνει μαλακίες που μετά τις μετανιώνει αλλά είπαμε, το ηδονιστικά εφήμερο, το χαρούμενο κενό είναι η δικιά του φιλοσοφία. Είναι ότι πιο σύγχρονο μπορουμε να γινουμε κι εμεις οι ιδιοι.

Τελικά ο αη βασίλης είναι ένας από μας.
Το μονο προβλημα είναι να δούμε ΠΟΙΟΣ είναι ο πραγματικός ανάμεσα σ εμας τους ψεύτικους...

Εικόνα

ή μήπως....

ποιος είναι ο "ψευτικος" ανάμεσα σ εμας τους "πραγματικούς"?
...
Άβαταρ μέλους
feelgood
senior member
 
Δημοσιεύσεις: 529
Εγγραφή: Τετ Ιούλ 21, 2004 11:46 am
Τοποθεσία: Athens

Δημοσίευσηαπό dianathenes » Σάβ Δεκ 03, 2005 5:30 pm

...εγώ πάντως φιλ θέλω μια μικρή φάτνη με μπόλικη κοπριά, ένα μεγάλο Ψηλό βοσκό για να γεννήσω εκεί ένα μικρό ....


παπαδιαμάντη.....
Είμαι για πέτα(γ)μα.....

....και αγόρασα ασπίδα......
Άβαταρ μέλους
dianathenes
e-missos master
 
Δημοσιεύσεις: 1193
Εγγραφή: Τρί Απρ 08, 2003 10:08 pm

Δημοσίευσηαπό aspic » Κυρ Δεκ 04, 2005 12:40 pm

Οχι παιδιά,νομίζω πώς δικαίως ο φίλ αξίζει επαίνους για αυτό του το τόπικ.
Μπράβο φίλ και πάντα τέτοια.
Έκανε τελεια και ολοκληρωμένη δουλειά με κοπιώδη προσωπική έρευνα που του απέφερε ενδιαφέροντα στοιχεία,ντοκουμέντα,φωτό, σχόλια και άλλα πολλά.
Μάθαμε και πράγματα που δέν ξέραμε.
Και πάνω από όλα μεθοδικός και κυρίως αφηγηματικός.
Κατάφερε σε ένα αναμενόμενο και συνηθισμένο θέμα, να μας κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος,ανοίγοντάς μας μάλιστα την όρεξη να ψάξουμε και άλλα αγιοβασιλιάτικα πραγματάκια.
Βέβαια αυτή η εργατικότητα και μεθοδικότητά του,τουλάχιστον εμένα με βάζει σε υποψίες για το ...ποιόν του.
Δέν μου μοιάζει και πολύ αναρχοαυτόνομος αφού συνήθως ένας τέτοιος είναι φρουντουλιάρης και τεμπελχανάς (βλέπε ανηψιό).

Όπως και να χει όμως νομίζω πώς πραγματικά το τόπικ του αυτό είναι ένα ωραίο χριστουγεννιάτικο δώρο για το φόρουμ μας.
ʼντε ψιλιάζομαι πώς και εσείς οι άλλοι θα τα φέρετε τα δωράκια σας,να μας ......

.....το ζαλίσετε το χριστούγεννο και φέτος.
(η διανάθενα έσπευσε κιολας και θέλει να γεννήσει και ένα μικρό παπαδιαμάντη τρομάρα της.Τον καρκα-ΒΙΤΣΑ να σε περιλάβει να δούμε ποιός θα τον γεννήσει με αυτά που λές).
Και εξάλλου, η μοναδική μου αλήθεια είναι ότι λέω πάντα ψέμματα.
Ώστε.
aspic
e-missos master
 
Δημοσιεύσεις: 1407
Εγγραφή: Δευτ Ιαν 20, 2003 12:07 am

Δημοσίευσηαπό dianathenes » Δευτ Δεκ 05, 2005 9:32 pm

........χοπ....χοπ....χοπ και ήλθα .....για να πω ότι................ αυτή η ιστορία της βασιλόπιτας πάντα με μάγευε γιατί την ξέρω λίγο διαφορετικά, ότι δηλαδή όλα τα χρυσαφικά που συγκεντρώθηκαν, ο άι-βασίλης δεν ήξερε πώς να τα επιστρέψει δίκαια, μιας και ήταν αδύνατο να ξέρει τι έδωσε ο καθένας και σκέφτηκε να τα βάλει τυχαία μέσα σε βασιλόπιτες και να τα μοιράσει. Ετσι, όλοι πλούσιοι και φτωχοί θα έπαιρναν πίσω ίση ποσότητα χρυσαφιού, άσχετα απ ό,τι είχαν δώσει για το φόρο.

Μπορεί βέβαια κάποιος να ισχυριστεί ότι με αυτό το διακανονισμό, οι πλούσιοι θα αδικούνταν και ότι οι φτωχοί θα έβγαιναν κερδισμένοι, μιας και οι πλούσιοι θα είχαν προσφέρει περισσότερα και οι φτωχοί λιγότερα.

Ομως αυτό δε φαίνεται να είναι σωστό, μιας και ο πλούσιος θα είχε δώσει χωρίς να στερηθεί, ενώ ο φτωχός θα είχε δώσει από το υστέρημά του. Οπότε με το τρόπο που σκαρφίστηκε ο άγιος, πάλι η αποζημίωση για τον πλούσιο θα ήταν κάτι επί πλέον, ενώ για τον φτωχό θα ήταν μεγάλη ανακούφιση.

Ετσι πλούσιοι και φτωχοί αποζημιώνονταν δίκαια.

Ετσι λοιπόν και σε όλες τις σχέσεις των ανθρώπων, όσοι έχουν πολύ πράγμα να προσφέρουν, όταν το κάνουν, έχουν μικρή απώλεια και αντίστοιχα μικρή απολαβή ακριβώς επειδή δεν την χρειάζονται και βέβαια θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι. Οσοι πάλι δεν έχουν πολλά να προσφέρουν και δίνουν ό,τι μπορούν, παίρνουν πίσω πολύ περισσότερα απ όσα έδωσαν κι έτσι είναι ευχαριστημένοι κι αυτοί.
Και στις 2 περιπτώσεις λοιπόν, το δούναι και λαβείν είναι δίκαιο.

Οπότε δεν έχει σημασία τόσο τι πήραμε πίσω αλλά ότι αυτό που πήραμε πίσω ήταν κάτι ανέλπιστο που το είχαμε έτσι κι αλλιώς χαμένο.Αλλο στοιχείο που μου αρέσει σε αυτή την ιστορία της βασιλόπιτας είναι ότι ο άγιος δεν έδωσε πίσω τα χρυσαφικά σκέτα αλλά σκέφτηκε να τα βάλει μέσα σε μια πίτα..

Ετσι ενώ το δώρο που έκανε φαινομενικά ήταν μια πίτα, το ουσιαστικό δώρο ήταν μέσα στη πίτα. Διότι βέβαια το χρυσαφικό ήταν πολύ μεγαλύτερης αξίας από τη πίτα.
Διότι όλοι οι κάτοικοι όταν έκοψαν τη πίτα και είδαν το χρυσαφικό, αυτό λογάριασαν για δώρο βέβαια και όχι το ζυμάρι, όσο και όμορφη να ήταν η πίτα.

Από αυτό το έθιμο λοιπόν της πίτας, νομίζω ξεπήδησε και η ιδέα του περιτυλίγματος. Η ιδέα δηλαδή του να προσφέρουμε τα δώρα μας τυλιγμένα μέσα σε ένα ωραίο χαρτί, κουτάκι κλπ

Μάλιστα πολλές φορές, τα πράγματα αντιστρέφονται και το περιτύλιγμα ξεπερνάει σε ομορφιά το δώρο ή, αντίθετα το δώρο χάνει όταν είναι τυλιγμένο μέσα σε ένα πρόχειρο χαρτί όπως- όπως. Αυτό όμως δε με απασχολεί. Το ότι δηλαδή μπορεί ένα δώρο να χάνει μέσα στο περιτύλιγμα. Είναι γνωστό.

Εκεί που πραγματικά τα χάνω είναι όταν το περιτύλιγμα είναι τόσο ωραίο που να αξίζει σε εμφάνιση όσο και το δώρο. Τόσο ωραίο που να διστάζεις να το χαλάσεις για να πάρεις το δώρο. Και όταν τελικά το πάρεις απόφαση να το ανοίξεις προσεχτικά, όσο γίνεται με πιο προσεχτικές κινήσεις για να μην το χαλάσεις, αν είναι δυνατόν μάλιστα να πάρεις το δώρο και να το ξαναβάλεις πάλι στη θέση του αφού το δεις- αφού λοιπόν το ανοίξεις προσεκτικά δε ξέρεις ποιο είναι πιο όμορφο....το δώρο ή το περιτύλιγμα; Το περιτύλιγμα ή το δώρο; Μέχρι που καταλήγεις ότι και τα δυό δώρα είναι και τα φυλάς ευλαβικά και τα δυό...
Είμαι για πέτα(γ)μα.....

....και αγόρασα ασπίδα......
Άβαταρ μέλους
dianathenes
e-missos master
 
Δημοσιεύσεις: 1193
Εγγραφή: Τρί Απρ 08, 2003 10:08 pm

Δημοσίευσηαπό epsilon » Τρί Δεκ 06, 2005 12:55 pm

εγώ θέλω να μου φέρει λίγη ελευθερία, και μάλιστα χωρίς αμπαλάρισμα δώρου. καθημερινή και απλή. γίνεται;
ίσως, γιατί καμιά φορά χρειάζεται να πιστεύουμε στα θαύματα...
όχι στη βία.
epsilon
e-missos master
 
Δημοσιεύσεις: 3331
Εγγραφή: Δευτ Δεκ 02, 2002 12:40 am

Υπάρχει ο αι βασίλης ?

Δημοσίευσηαπό kopadi » Τρί Δεκ 06, 2005 4:52 pm

Υπάρχω ...
aimenartakarabaz
kopadi
super member
 
Δημοσιεύσεις: 310
Εγγραφή: Τρί Σεπ 02, 2003 8:55 am

Δημοσίευσηαπό atomant » Τρί Δεκ 06, 2005 6:36 pm

Μπρε Φιλ..

Τι «γιορτάζουμε», αλήθεια, τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά, των Φώτων, αφού ούτε ξαναγεννιόμαστε, ούτε φωτιζόμαστε ούτε και τον χρόνο νικάμε;

Το cogito ergo sum έγινε Ι shop, therefore Ι am, δηλαδή ψωνίζω, άρα υπάρχω όπως σαρκάζει η Μπάρμπαρα Κρούγκερ, χωρίς αυτό να διασαφηνίζει έστω και λίγο την αοριστία του θέματος: Τι, δηλαδή, γιορτάζουμε στις γιορτές; Αν εορτάζουμε το στολισμένο είδωλό μας στον καθρέφτη, τότε απλώς δοξολογούμε έναν ατελέσφορο αυτισμό, τον οποίο πάντως εύκολα αναγνωρίζουμε, στις ποικίλες τηλεοπτικές του καρικατούρες με τις εξτένσιον, τις πλαστικές και τα σιδερωμένα χαμόγελα της φρίκης.

ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΕΠΑΡΚΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ - τουλάχιστον όχι για φέτος!


ΥΓ. Αναζητώ τα παιδιά παιδιά στην Ινδία, στην Αφρική και τώρα στον απροσδόκητα βαρύ από μικρές ψυχούλες ουρανό της νότιας Ασίας, μήπως και βρω μια ουσιαστική αιτία και για εορτασμό .
Άβαταρ μέλους
atomant
senior member
 
Δημοσιεύσεις: 698
Εγγραφή: Τρί Ιαν 20, 2004 4:39 pm

Δημοσίευσηαπό Poexania » Παρ Δεκ 23, 2005 4:34 pm

paidia agios vasilhs yparxei...basika yparxoyn ena soro...zoyn anamesa mas
kai oxi mono ayto ala xiliades...isos kai ekatontades xiliades kosmos einai en dynamei agiobasilhdes
na sas to theso etsi...an oloi oi agiovasilhdes poy yparxoyn eixan kai apo ena elkh8ro me tarandoys tote oloi oi tarandoi toy kosmoy tha zoysan se aixmalosia
kai tha moy peite oti ma an yphrxan tosoi agiovasilhdes giati den exo parei dora?
giati mhpos katsate pote na toy grapsete kanena grama?h akoma kai na toy grapsate valate gramatoshmo?to taxydromhsate h to valate kato apo to maxelari sas mazi me to xalasmeno donti perimenontas ton ayton kai th neraida na r8oyn...h apla th neraida na kanei agaria kai na toy to paei gia elogoy sas?
kai sas roto ti grapsate sto fakelo...pros agio vasili?dhladh kai pos periemnete na paei?an thelate na steilete ena grama se kapoion alo tha grafate to epagelma toy kai ola kala?px. pros ydrayliko h pros betatzh...h pros dabatzh kai den xero go ti...oxi vevaia.
enoeite pos gia dieythynsh tha grapsate voreios polos perimenontas o taxydromos na paei na psaxnei sta tyfla sto voreio polo san exereynhths gia na ton vrei.
aloi pali perimenoyn thn teleytaia mera gia na toy to steiloyn...dax kyrie steile to mia mera prin...ala zhta to doro poy thes ton alo xrono oxi to fetino...poy na psaxnei o anthropos me toses argies keines tis meres anoixto magazi na soy to agorasei.
m aytakai mayta opos leei kai o filos moy o kotsonhs pisteyo na katalavate pos ta pragmata den einai toso apla.
a nai kai kati alo....ftiaxte kai ena tzaki me kaminada...apo poy perimenete na bei o xristianos...apo to kalodio toy air condition?afoy ton exete dei....einai gematoylhs
All that we see or seem is but a dream within a dream
Poexania
new member
 
Δημοσιεύσεις: 18
Εγγραφή: Τρί Νοέμ 29, 2005 9:58 am
Τοποθεσία: Arkam

Δημοσίευσηαπό messinian » Παρ Δεκ 23, 2005 10:09 pm

Μια ηλεκτρική κιθάρα...
Τους ενισχυτές θα τους πάρω μόνος μου...
Σαν π ρ ό κ ε ς πρέπει να καρφώνονται οι λέξεις

Nα μην τις παίρνει ο άνεμος.

ΜΑΝΟΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ
Άβαταρ μέλους
messinian
e-missos master
 
Δημοσιεύσεις: 1416
Εγγραφή: Τετ Μαρ 31, 2004 6:45 pm
Τοποθεσία: ΑΛΛΟΥ...

Δημοσίευσηαπό Poexania » Σάβ Δεκ 24, 2005 10:59 am

a nai parepiptontos poly kalo to a8rto gia ton ah vasilh
pados opos kai na to kanoyme
parolo poy palia
ta paidia htan dyskolo na paroyn tosa paixnidia se mia nyxta gia doro
zoyme pleon sthn epoxh poy ola ta paidia toy "kaloy" kosmoy einai ena click away apo opoio paixnidi epithimoyn...kai malista tora me ta torrents, edelos dorean
milao vevaia gia o dyadiktio kai ta video games
...tora ta paidia toy tritoy kosmoy den pairnoyn dora epeidh einai alo8rhska...as ginotan xristianakia opos ola ta fysiologika paidia toy kosmoy
vasika o agios vasilh den exei para na kanei share ta periexomena toy sklhroy toy diskoy sto diadyktio kai ola ta paidia tha meinoyn eyxaristhmena....an moirasei kai to pornografiko yliko poy exei sygedrosei tha eyxaristhsei kai toys megaloys.
kai h kaminada egine eyryzonikh syndesh kai o sakos gigabyte kai oi tarandoi kalodia kai to elkhthro megaherz
poly omorfa
poly omorfa
to pneyma toy agioy ena click makrya sas
o agios mas dinei loipon to software(pneymatiko agatho)
emeis omos oi ylistes, symfona me ta protypa ths epoxhs theloyme kai to hardware(yliko agatho) giati alios den exoyme poy na exypsosoyme to pneyma
etsi dostoy kai agorazoyme kartes apo thn nvidia saint claus corp
h kai apo thn ati(oi psagmenoi)poy anhkei kai ayth ston ai vasila
pinontas kokakola kai katanalonontas kfc paradosiaka kataskeyasmena artopoihmata me floyri included.
apla keines tis meres prokeimenoy na pragmatopoihsoyme ta oneira mas, doyleyoume kai ligo parapano(afilokerdos...gia na taistoyn merika ftoxa megala paidia ths arxoysas taxhs poy peinane)
kai meta psonizoyme apo ta magazia toys...gia na mhn aisthanontai oti zhtianeyoyn kiapo pano.
me ayta kai me ayta opos leei kai o sydrofos kotsonhs, hr8e h ora na sas po kala xristoygenna kai eytyxismeno to kainoyrio etos
ta xronia den gyrnane piso...ala oso paei o kosmos moy thymizei olo kai perissotero mesaiona
All that we see or seem is but a dream within a dream
Poexania
new member
 
Δημοσιεύσεις: 18
Εγγραφή: Τρί Νοέμ 29, 2005 9:58 am
Τοποθεσία: Arkam

Επόμενο

Επιστροφή στο επικαιρότητα

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron