επικαιρότητα

Φακελώνουν τηλέφωνα και Ιντερνετ ΕΠΙΣΗΜΑ

σχολιασμός γεγονότων που συμβαίνουν γύρω μας

Συντονιστής: Xenia

Φακελώνουν τηλέφωνα και Ιντερνετ ΕΠΙΣΗΜΑ

Δημοσίευσηαπό than sigma » Τρί Ιουν 07, 2005 1:07 pm

Φακελώνουν τηλέφωνα και ΙντερνετΣε καθεστώς υποχρεωτικής καταγραφής και παρακολούθησης μπαίνουν οι επικοινωνίες εκατομμυρίων πολιτών (Ευρωπαίων και αλλοδαπών) που ζουν και εργάζονται στην Ε.Ε., μέσω κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, μηνυμάτων SMS και MMS, Ιντερνετ και e-mail.

Παρά τις αντιρρήσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Αρχής Προστασίας Δεδομένων και οργανώσεων προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με απόφαση-συμφωνία των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών, ένα εκτεταμένο αλλά και αρκετά δαπανηρό δίκτυο μαζικής επιτήρησης και ηλεκτρονικού φακελώματος των πολιτών εγκαθίσταται με ταχύτητα πάνω από την Ευρώπη.

Στα δεδομένα που υποχρεωτικά θα καταγράφουν και θα κρατούν στα αρχεία τους για διάστημα 6-48 μηνών (ανάλογα με τις εθνικές νομοθεσίες) όλοι οι φορείς παροχής υπηρεσιών τηλεφωνίας και Ιντερνετ (δηλαδή στην Ελλάδα ο ΟΤΕ, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας Cosmote, Vodafone, ΤΙΜ, Q-phone και όλες οι εταιρείες Ιντερνετ) περιλαμβάνονται:

Τι καταγράφουν

* Οι τηλεφωνικοί αριθμοί του καλούντος και του καλούμενου προσώπου.

* Τα ονόματα και οι διευθύνσεις των συνομιλητών που είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους.

* Η τηλεφωνική υπηρεσία που χρησιμοποίησαν.

* Ο αριθμός της συσκευής (ΙΜΕΙ) για τα κινητά.

* Οι διευθύνσεις Ιντερνετ (ΙΡ), το όνομα του χρήστη (user ID) που συνδέθηκε στο Ιντερνετ, καθώς και οι διευθύνσεις μέσω των οποίων έγινε η σύνδεση.

* Αλλα δεδομένα για την αναγνώριση του τόπου όπου άρχισε η επικοινωνία (Cell ID), ιδίως για κινητή τηλεφωνία, του προορισμού, του χρόνου και της διάρκειάς της.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όλες οι επικοινωνίες χάνουν ουσιαστικά το χαρακτήρα της ιδιωτικότητας και γίνονται άμεσα προσβάσιμες στις διωκτικές αρχές. Η τήρηση του αρχείου δεδομένων εκτιμάται ότι θα επιτρέπει στους αστυνομικούς να ανιχνεύουν τα ίχνη όσων θεωρούν «υπόπτους», αφού θα μπορούν να ελέγχουν με ποιους, πότε και από πού επικοινώνησαν. Τα δεδομένα αυτά θα παραμένουν στο αρχείο των εταιρειών υποχρεωτικά για ελάχιστο διάστημα 6-12 μηνών και θα είναι άμεσα διαθέσιμα στις διωκτικές αρχές όλων των κρατών-μελών, για τη διερεύνηση υποθέσεων που αφορούν το οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία.

Σύμφωνα με έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η αποθήκευση των δεδομένων επικοινωνίας των πελατών μιας μεγάλης εταιρείας θα απαιτούσε έναν ψηφιακό όγκο 20-40.000 terabytes, που ισοδυναμεί με 4 εκατομμύρια χιλιόμετρα φακέλων ή με 10 πάκους φακέλων στοιβαγμένων από τη Γη έως το φεγγάρι!

Η αρχή θα γίνει με τη σταθερή και την κινητή τηλεφωνία και θα ακολουθήσουν σταδιακά (για λόγους κόστους κυρίως) οι επικοινωνίες μας στο Διαδίκτυο. Και όμως η αρμόδια ευρωπαϊκή αρχή προστασίας δεδομένων έχει εκφράσει από το 2004 την αντίθεσή της στην καθιέρωση ενός τόσο εκτεταμένου σε όγκο και χρονική διάρκεια αρχείου παρακολούθησης, γιατί καθιστά την επιτήρηση από εξαίρεση κανόνα.

Το Ευρωκοινοβούλιο

Πρόσφατα και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έκρινε αναποτελεσματική την τήρηση αρχείου τηλεπικοινωνιακών δεδομένων αφού, όπως αναφέρεται στην έκθεσή του, όσοι εμπλέκονται στο οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία θα πάρουν τα μέτρα τους για να αποφύγουν τον εντοπισμό, είτε χρησιμοποιώντας «παρένθετα πρόσωπα» για να αγοράσουν κάρτες κινητής τηλεφωνίας είτε χρησιμοποιώντας δημόσια τηλέφωνα είτε αλλάζοντας συνεχώς διευθύνσεις και e-mail στο Ιντερνετ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από ένα χρόνο χρησιμοποιήθηκαν και στην Ελλάδα κινητά τηλέφωνα για την ενεργοποίηση εκρηκτικού μηχανισμού (Λάρισα), γεγονός που προβλημάτισε τις εισαγγελικές αρχές για το εάν πρέπει να απαγορευθεί η ανώνυμη αγορά καρτοκινητών τηλεφώνων. Αυτή η προοπτική όμως συναντά την αντίθεση των εταιρειών τηλεφωνίας. Οι ίδιες εταιρείες αντιδρούν στην άμεση δημιουργία ενός τόσο μεγάλου αρχείου και για έναν πρόσθετο λόγο: το πολύ μεγάλο κόστος εγκατάστασης και συντήρησης του αρχείου.

Μόνο το αρχείο τηλεπικοινωνιακών δεδομένων θα απαιτήσει επενδύσεις 180 εκατ. ευρώ ετησίως για κάθε εταιρεία, ενώ το ετήσιο λειτουργικό κόστος θα φτάνει τα 50 εκατ. ευρώ. Τα ποσά αυτά θεωρούνται απαγορευτικά για μικρομεσαίες επιχειρήσεις παροχών τηλεφωνίας, οι οποίες αναμένεται να αντιμετωπίσουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Τεράστιο είναι άλλωστε το οικονομικό κόστος τόσο για την έκδοση των βιομετρικών διαβατηρίων σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. όσο και για την καταγραφή των βιομετρικών δεδομένων των περίπου 20.000.000 μεταναστών που έρχονται ετησίως στην Ευρώπη. Μόνο η εγκατάσταση του συστήματος (VIS) για τις βιομετρικές άδειες εισόδου των μεταναστών (το οποίο θα ενσωματωθεί στο αναβαθμισμένο σύστημα Σένγκεν SIS ΙΙ) θα κοστίσει 158 εκατ. ευρώ, με ετήσια λειτουργικά έξοδα της τάξης των 42 εκατ. ευρώ.

Ενα δισ. ευρώ!

Το συνολικό κόστος λειτουργίας όλων των νέων συστημάτων παρακολούθησης και καταγραφής στοιχείων (π.χ. βιομετρικά διαβατήρια, άδειες εισόδου για μετανάστες, αρχεία επικοινωνιών κ.ά.) εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει κατά πολύ το 1 δισ. ευρώ!

Η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις αμήχανη, αλλά δείχνει πρόθυμη ταυτόχρονα να συμμετάσχει ενεργά στο πανευρωπαϊκό ηλεκτρονικό φακέλωμα. Ετσι προωθεί με εντατικούς ρυθμούς την έκδοση από τις αστυνομικές αρχές, μέσα στο 2006, των βιομετρικών διαβατηρίων (με ψηφιακή φωτογραφία και δακτυλικά αποτυπώματα), ενώ επιχειρεί να διαιωνίσει το καθεστώς ασυδοσίας που επικρατεί στη λειτουργία των καμερών στους αθηναϊκούς δρόμους.

Οσον αφορά, τέλος, την τήρηση αρχείου τηλεπικοινωνιών, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρας συμφώνησε με τη λειτουργία του, ζήτησε όμως να παραμείνει η αρχή της ομοφωνίας στη λήψη αποφάσεων σχετικά με το θέμα αυτό.


Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 07/06/2005
καλό ταξίδι αλέξη.
Άβαταρ μέλους
than sigma
Site Admin
 
Δημοσιεύσεις: 1015
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 30, 2002 9:05 pm
Τοποθεσία: Kalamata

Δημοσίευσηαπό atomant » Τρί Ιουν 07, 2005 1:37 pm

Ετσι ειναι εδω και χρόνια Θαν.

Το ξέρουμε

Το διαβόητο Echelon, το σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης της γηραιάς ηπείρου απο τις ΗΠΑ που βασίζεται σε 120 κατασκοπευτικούς δορυφόρους και έχει τη δυνατότητα να υποκλέπτει και να αναλύει οποιουδήποτε τύπου ηλεκτρονικά μηνύματα σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου το ξέρεις;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αποδεικνύεται ότι το Carnivore είναι μέρος ενός ευρύτερου συστήματος που ονομάζεται DragonWare Suite και το οποίο έχει τη δυνατότητα να αναπαράγει στην οθόνη του παρακολουθούντος όλη τη διαδρομή και τις σελίδες ενός web site που έχει επισκεφθεί ο χρήστης.
Με αυτό τον τρόπο είναι δυνατό να ελέγχονται και να αστυνομεύονται όλοι οι χρήστες σε οποιοδήποτε μέρος της Γης.

Βλέπουμε ότι στη σύγχρονη χοάνη του θαυμαστού μεταμοντέρνου κόσμου μας, εκτός από την παγκοσμιοποίηση της παραγωγής, της κατανάλωσης, του lifestyle, των πολιτικών και στρατιωτικών συστημάτων, ζει και βασιλεύει και η αχαλίνωτη παγκοσμιοποίηση της καταστολής...Και μέσα σε ολα αυτά πρόσθεσε και την υπερανάπτυξη ενός (δημόσιου και ιδιωτικού) τρομοκρατικού, αστυνομικού, σωφρονιστικού, νομοθετικού και κατασκοπευτικού συμπλέγματος που τον προβάλουν ως την πεμπτουσία της ατομικής ασφάλειας, της ατομικής ελευθερίας και της ατομικής ιδιοκτησίας, στον πλούτο, στον πολιτισμό και στην καλή χαρά μιας κοινωνίας χωρίς πολιτισμό και ελευθερίες.
Άβαταρ μέλους
atomant
senior member
 
Δημοσιεύσεις: 698
Εγγραφή: Τρί Ιαν 20, 2004 4:39 pm

Δημοσίευσηαπό Βαβυλώνιος » Τρί Ιουν 07, 2005 7:57 pm

To internet είναι κυρίως ένας χώρος παρακμής.

Οι παραπάνω από τις μισές σελίδες του διαδικτύου είναι πορνογραφικού περιεχομένου, ενώ οι χρήστες λόγω της υποτιθέμενης ανωνυμίας, βγάζουν στις περισσότερες των περιπτώσεων τον σκοτεινό τους εαυτό.

Καλά κάνουν.

Αλλά δεν είναι νέο.


Υ.Γ
Είναι πρακτικώς αδύνατον να ασχοληθούν με τον οποιονδήποτε άγνωστο σε προσωπική βάση χωρίς να υπάρχει λόγος. Είναι περισσότερο κίνηση αρχειακού χαρακτήρα. Συμφωνώ απόλυτα.

Υ.Γ 2
Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται.
Άβαταρ μέλους
Βαβυλώνιος
super member
 
Δημοσιεύσεις: 193
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 17, 2005 10:54 pm
Τοποθεσία: Βαβυλώνα

Δημοσίευσηαπό wpleftyboy » Τετ Ιουν 08, 2005 2:26 pm

κατα τα αλλα ,
δεν υπαρχουν "εξωγηινοι", δεν υπαρχει φοβος και παμε "ελευθερα"(δημοκρατικα βεβαιως βεβαιως) "μπροστα"
υπαρχουν θεωριες συνωμοσιας
και ολα τα κρατη δουλευουν για την ευημερια και την ευτυχια των ανθρωπων.
ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΙΗΤΕΣ
Άβαταρ μέλους
wpleftyboy
e-missos master
 
Δημοσιεύσεις: 985
Εγγραφή: Δευτ Δεκ 02, 2002 5:08 pm

Δημοσίευσηαπό atomant » Τετ Ιουν 08, 2005 2:49 pm

wpleftyboy έγραψε:κατα τα αλλα ,

υπαρχουν θεωριες συνωμοσιας
και ολα τα κρατη δουλευουν για την ευημερια και την ευτυχια των ανθρωπων.


Ζούμε, αναμφίβολα, σ' έναν κόσμο του οποίου η παράδοξα ασφυκτική πληρότητα μοιάζει συγχρόνως κενή.

Η λειτουργία των αντικειμένων της εποπτείας μας καταλαμβάνει θριαμβευτικά το πρωτείο που κατείχε κάποτε η ουσία τους, και ο ορισμός τού Είναι καταλήγει, μέρα με την ημέρα, όλο και πιο προβληματικός.

Ρευστότητα, σχετικισμός, άρση της αρχής της ταυτότητας, μεταμορφώσεις, ολ' αυτά υπήρξαν ήδη χαρακτηριστικές πνευματικές ποιότητες της μυστικής παράδοσης, ιδιαίτερα έτσι όπως αυτή ανασυγκροτήθηκε από τους νεοπλατωνικούς ερμητιστές του δυτικού Μεσαίωνα και της Αναγέννησης.

Η περίφημη τωρινή κρίση του Νοήματος, καθόλου φανταστική όσο και αν διαμαρτύρεται ο Εκο για τις υπερβολές που συνόδευσαν την επισήμανσή της και που μόνον υπερβολές δεν ήταν αν θέλετε τη γνώμη μου, η κρίση αυτή συσχετίστηκε ζωηρά με τις αντιλήψεις περί κρυμμένου νοήματος, των μαγικοθρησκευτικών παραδόσεων.

Κυριολεκτικά δηλητηριάστηκε η διαίσθησή μας από μοιραίες δόσεις αυτής της απατηλής σύγκρισης.

Πάρτε τον Ντέιβις, που ερευνά τα μυστήρια του Διαδικτύου, την υπνωτική διάσταση των συρμών, τις αλλόκοτες συμπεριφορές του τέλους εποχής, τον νεοπαγανισμό, την άβυσσο της πληροφορικής, τις θεωρίες συνωμοσίας, τους κλώνους και τις ψηφιακές οπτασίες, τους κώδικες της νέας κρυπτογραφίας και τις μυθολογίες του Εξωγήινου, συνδέοντας το σύνολο των φαινομένων αυτών με τη μαγεία και την ερμητική παράδοση.

Ερχεται, ας πούμε, να φωτίσει με την επισήμανση πλήθους δεσμών και συγγενειών την αληθοφάνεια εκείνου που η υψηλή ραπτική της αποδόμησης φέρνει σαν γλαύκα στην Αθήνα, ότι δηλαδή η σημασία που αποδίδουμε πλέον στο κάθε τι είναι προαιρετική.

Βλέπει ωστόσο το είδωλο του πράγματος και όχι το πράγμα, διότι είναι άλλο το να λες πως η σημασία είναι προαιρετική και άλλο ότι η σημασία είναι ανεντόπιστη.

Εξηγούμαι.

Αν η αρχαία παράδοση ήθελε τον Θεό απρόσιτο για τη διάνοια, αισθητόν αλλά απρόσιτο, η μεταμοντέρνα κατάσταση τον θέλει απρόσιτο επίσης, διότι απλούστατα έπαψε να υφίσταται, έχοντας ακολουθήσει στην εξαφάνιση όλα τα μεγάλα ιστορικά υποκείμενα που σχετίζονται με την Πατρότητα .


Οi "θεωρίες αυτές" καταπιάνοντα πυρετωδώς με το σύνολο των επίκαιρων ζητημάτων, φερ' ειπείν τον τεχνοπαγανισμό, τους μεταμοντέρνους μύθους της ουτοπικής εξερεύνησης των δικτύων, τις ψηφιακές ψευδαισθήσεις της Νέας Ιερουσαλήμ, την τεχνητή ζωή και αθανασία, τις άυλες ενσαρκώσεις, τις απειράριθμες εκδηλώσεις του νεο-γνωστικισμού, τα μορφογενετικά πεδία, τον «μυστικισμό» του DNA ως ιερού κώδικα και ούτω καθεξής:

Λίγο τους ενδιαφέρει ωστόσο το γεγονός ότι σ' έναν κόσμο ανοηματικών μεταμορφώσεων, ο όρος μεταμόρφωση περιγράφει πλέον τη Μετωνυμία, όχι τη Μεταφορά.

ΥΓ . Η μεταμοντέρνα μετωνυμία έχει τόση σχέση με τη Μεταφορά της Παράδοσης όση τα φαγητά των Mcdonald's με τη Μετάληψη των Καθολικών η με τους τραγανιστούς λουκουμάδες μου (με τρύπα).
Άβαταρ μέλους
atomant
senior member
 
Δημοσιεύσεις: 698
Εγγραφή: Τρί Ιαν 20, 2004 4:39 pm

Δημοσίευσηαπό wpleftyboy » Τετ Ιουν 08, 2005 10:23 pm

σωστες οι παρατηρησεις του ατομαντ

σ'ενα καθαρα θεωρητικο επιπεδο ομως

γιατι ξεκινησε ορμωμενος απο κατι που εγραψα το οποιο δεν εχει καμμια σχεση με ολα αυτα που λεει με τον γνωστο πυκνο και κομψο λογο του....

και φυσικα αυτα που λεω δεν εχουν καμμια σχεση με νεοπαγανισμο
με θεωριες συνωμοσιας
με μυθολογια του εξωγηινου
προαιρετικη ερμηνεια και κοπτοραπτικη της πραγματικοτητος ....

αυτο που κανω ατομαντ ειναι να παιρνω τα αρχετυπα των μυθων

που αναφερεις

και να τα χρησιμοποιω για να καταριψω τους ιδιους τους μυθους .....

μονο που το κανω με τοση συνεπεια και επιμονη ωστε να δημιουργειται
η εντυπωση οτι πραγματικα μιλαω με λατρεια γι αυτα τα ιδια τα αρχετυπα .....κι ετσι το τελικο αποτελεσμα θα ειναι πιο φαντασμαγορικο και καλυτερα κατανοητο .


ετσι οπως τα λες δημιουργειται ο νεος μεσαιωνας

ετσι εξηγειται και ο βομβαρδισμος μας απο τα ΜΜΕ με ολες αυτες τις "προαιρετικες" ερμηνειες
ο βομβαρδισμος μας με ειδωλα πραγματων οπως λες και θεωριες

"Οi "θεωρίες αυτές" καταπιάνοντα πυρετωδώς με το σύνολο των επίκαιρων ζητημάτων, φερ' ειπείν τον τεχνοπαγανισμό, τους μεταμοντέρνους μύθους της ουτοπικής εξερεύνησης των δικτύων, τις ψηφιακές ψευδαισθήσεις της Νέας Ιερουσαλήμ, την τεχνητή ζωή και αθανασία, τις άυλες ενσαρκώσεις, τις απειράριθμες εκδηλώσεις του νεο-γνωστικισμού, τα μορφογενετικά πεδία, τον «μυστικισμό» του DNA ως ιερού κώδικα και ούτω καθεξής:"

ετσι δημιουργειται αυτος ο νεος ανθρωπος λοιπον

κατα παραγγελια των κακων εξωγηινων λεω εγω (αυτος ο κακος εξωγηινος ειναι και το αρχετυπο που χρησιμοποιω περισσοτερο )

....αυτο ομως που δεν εξεταζεις ειναι οτι για να ερμηνευτει ενα γεγονος
πρεπει και να υφισταται (εκτος κι αν ειναι κατασκευασμενο εξ ολοκληρου
πραγμα που αν δεχτουμε οτι γινεται θα καταληξουμε να δεχτουμε ολα αυτα που οι θεωριες συνωμοσιας μας λενε ).....

και αν υφισταται ατομ (οπως στη συγκεκριμενη περιπτωση υφιστανται τα συστηματα παρακολουθησης ) καποιος ειναι υπευθυνος γι αυτο ....

καποιος με ονομα και επιθετο παιζει παιχνιδια στην πλατη μας....

τι σημασια εχει ποιος ειναι ! το μονο που εχει σημασια ειναι οτι υπαρχει και εκμεταλλευεται μια συγκεκριμενη κατασταση ...και κανει οτι κανει με ενα συγκεκριμενο στοχο ....την δια του φοβου επιβολη .....
για να τους φοβισει ολους το ιδιο πρεπει ολοι να ειναι ιδιοι , εξ ου και η ομογενοποιηση κ.ο.κ.

δεν ειναι τα αρχετυπα αυτα που πρεπει να πολεμησουμε και να ριξουμε
αλλα ο τροπος που αυτα χρησιμοποιουνται για να φοβισουν και να καταπληξουν τον ανθρωπο και φυσικα αυτοι που τα χρησιμοποιουν.....ο μυθος μπορει να ειπωθει με πολλους τροπους και καθε φορα σημαινει διαφορετικα ...μπορει να μας οδηγησει στο φοβο και την απογοητευση αλλα και στην ελπιδα και την αποκοτια ...

αν ομως χαριν μιας αοριστης ελευθεριας της σκεψης , καταληξουμε να μην αποδεχομαστε μαζι με την εικονα τους και τα ιδια τα πραγματα ,τοτε οπως εχω πει την πατησαμε...." η μεγαλυτερη απατη του βρυκολακα ειναι να μας κανει να πιστεψουμε οτι δεν υπαρχει "....τοτε ειναι που θα ερθει να μας πιει το αιμα και να μας κανει σκλαβακια του δινοντας μας και υποσχεσεις για αιωνια νεοτητα.....


μη γελιεσαι ρε ατομαντ ....δεν ειμαι ο χαρδαβελλας και οι παρατρεχαμενοι του.

ΥΓ. για καποιους αλλους συγκατοικους ολα αυτα που ειπα συνοψιζονται ως εξεις :
"η διαφορα μεταξυ κοναν και αρχοντα δαχτυλιδιων"
ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΙΗΤΕΣ
Άβαταρ μέλους
wpleftyboy
e-missos master
 
Δημοσιεύσεις: 985
Εγγραφή: Δευτ Δεκ 02, 2002 5:08 pm

Δημοσίευσηαπό atomant » Πέμ Ιουν 09, 2005 9:48 am

Οπωσδήποτε, εξακολουθώ να μην πιστεύω στα διαγαλαξιακά παρασκήνια, αισθάνομαι όμως, συν τω χρόνω, να συγκροτείται μέσα μου η εντύπωση ότι, ακόμη και αν αποδεικνυόταν ότι ο κόσμος υπήρχε σαν διάθλαση μιας γιγαντιαίας πλεκτάνης, δεν θα άλλαζε τίποτα.Τέτοιες λογικές κατασκευές μπορούμε να βρούμε σε όλες τις περιγεγραμμένες συνωμοσίες, όπου ο ιστός υφαίνει μιαν άνευ προηγουμένου περιπλοκότητα με την ακρίβεια θεϊκής γεωμετρίας.

Ισως λοιπόν, σκεφτόμουν, να με ενθουσίαζαν οι θεωρίες συνωμοσίας ακριβώς εξαιτίας αυτού του μνημειακού στοιχείου στην αρχιτεκτονική τους.

Αρχίζει κανείς απ' το μανάβη της γειτονιάς, που τον στραβοκοίταξε, και καταλήγει να πιστεύει ότι το σύμπαν αποτελεί το θέατρο ενός παιγνιδιού που διευθύνεται από τα κεντρικά της CIA σε συνεργασία με τους Ιλουμινάτους.

Με τα μυστικά τάγματα σε δράση, ο διωκόμενος γίνεται μυστικιστικής και ξαναφτιάχνει το ναό της Μασονίας σ' ένα αναβράζον φαντασιακό που αρνείται να αντικρίσει τους ναούς ως σύμβολα.

Αργότερα σκέφτηκα πως αυτό δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί επαρκής λόγος για την παλινδρόμηση κάποιου στην ανάπτυξη της συνωμοσίας ως θέματος -πράγμα που έκανα εγώ.

Υπέθεσα τότε πως ήταν πιθανόν να υπάρχει στην αποδοχή της συνωμοσίας η ματιά μιας παιδικής αγανάκτησης που δεν εκτονώθηκε ποτέ, αντίδραση σ' έναν κόσμο χτισμένο αποκλειστικά με προσχήματα και προσόψεις, τον οποίο οι άνθρωποι απέφευγαν να καταγγείλουν από οκνηρία ή κλίση στο βόλεμα.

Ημουνα πάντοτε υπερβολικά καχύποπτος απέναντι σ' αυτό που φαίνεται, δηλαδή στην οφθαλμαπάτη.
Άβαταρ μέλους
atomant
senior member
 
Δημοσιεύσεις: 698
Εγγραφή: Τρί Ιαν 20, 2004 4:39 pm

Δημοσίευσηαπό χαμίνι » Πέμ Ιουν 09, 2005 10:25 am

Υπέθεσα τότε πως ήταν πιθανόν να υπάρχει στην αποδοχή της συνωμοσίας η ματιά μιας παιδικής αγανάκτησης που δεν εκτονώθηκε ποτέ, αντίδραση σ' έναν κόσμο χτισμένο αποκλειστικά με προσχήματα και προσόψεις, τον οποίο οι άνθρωποι απέφευγαν να καταγγείλουν από οκνηρία ή κλίση στο βόλεμα.

Ημουνα πάντοτε υπερβολικά καχύποπτος απέναντι σ' αυτό που φαίνεται, δηλαδή στην οφθαλμαπάτη.
Μήπως το γεγονός πως αποφεύγει κάποιος να καταγγείλει κάτι σημαίνει εκτός από οκνηρία ή βόλεμα (που για μένα είναι σχεδόν το ίδιο σε τέτοιες περιπτώσεις) και ότι πιθανόν δεν τον ενοχλεί, ή είναι ο ίδιος εμπλεγμένος στη δημιουργία ή τη συντήρησή του...;


Θεωρώ πολύ σκληρό και εντελώς απάνθρωπο να προδικάζουμε (όσον αφορά ανθρώπους τουλάχιστον) ότι αυτό που φαίνεται είναι πάντα οφθαλμαπάτη. Η καχυποψία δεν μπορεί παρά να δημιουργεί περιορισμούς στην αντίληψη και να μας απομακρύνει από την "αναισθησία"... Σίγουρα πάντως δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μας οδηγήσει σε "καθαρή" επικοινωνία!


Δεν καταθέτω αφορισμούς, μπορεί στην τελική και να μην "διαβάζω". Αλλά αυτό μου ψιθυρίζει το κείμενο...ΥΓ: Απορία: Ο άρχοντας των δακτυλιδιών δεν είναι τελικά το ίδιο "έντιμος" όσο κι ο Κόναν;
Καλό ταξίδι!
Άβαταρ μέλους
χαμίνι
senior member
 
Δημοσιεύσεις: 665
Εγγραφή: Τρί Μάιος 10, 2005 12:46 pm

Δημοσίευσηαπό atomant » Πέμ Ιουν 09, 2005 10:53 am

[size=7]Ναι Χαμίνι σωστά σου ψυθιρίζει.[/size]

«Ενηλικιώνομαι» σημαίνει μαθαίνω να χειρίζομαι τα σημεία της αληθοφάνειας.


Αλλά γαμώτο έχω μια λογοτεχνική έλξη ένα εθισμό στην περιγραφή συνωμοσιών που αντηχεί όταν σκέφτομαι πως, υποχρεωτικά, οι συνωμοσίες αναφέρονται σε μια πραγματικότητα μαγεμένη και μαγεύουσα.

Και Λεφτυ ΠΟΤΕ δεν σε ειδα μέσα απο τα κείμενα σου Χαρδαβέλα.
Το αντίθετο μαλλιστα σε "ακουω"


Με δυο λόγια, στις συνωμοσίες βασιλεύει εκείνος ο Νόμος σύμφωνα με τον οποίο τα πάντα συνδέονται.

Η συνωμοσία είναι μια μεταφορά των συμπαντικών έλξεων, που μέσα τους λικνίζεται η κούνια κάθε αφήγησης.

Αγαθοποιός αποκρυφισμός, για ένα παιδί που φαντάζεται τον εαυτό του ερωτευμένο με πρόσωπα και ποιήματα ή με τη φύση, ο οποίος ωστόσο δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί σ' έναν εφιάλτη.

Εν πάση περιπτώσει, εφιάλτης ή όχι, η δομή είναι η ίδια.

Τραβάς μια κλωστή εδώ κάτω και, αυτομάτως, εκεί πέρα, κάτι ανταποκρίνεται μ' ένα αδιόρατο σκίρτημα.


Εικόνα

ΥΓ. Προτιμότερο, από κάθε άποψη, να πιστεύεις στη δύναμη της ανθρώπινης βλακείας παρά στη δράση αόρατων κέντρων, όπου αποδίδεις εκείνο που φοβάσαι και συνάμα επιθυμείς.

Διότι υπάρχει, όντως, εδώ (ασυνείδητη) επιθυμία να είσαι αντικείμενο συνωμοσίας, και μάλιστα όσο το δυνατόν πιο τερατώδους· αποτυχία και μεγαλομανία πάνε μαζί.
Άβαταρ μέλους
atomant
senior member
 
Δημοσιεύσεις: 698
Εγγραφή: Τρί Ιαν 20, 2004 4:39 pm

Δημοσίευσηαπό χαμίνι » Πέμ Ιουν 09, 2005 12:35 pm

..... Μα και το να είσαι αντικείμενο συνομωσίας στη δύναμη της ανθρώπινης βλακείας (κατά ποικίλους τρόπους εφαρμοζόμενης) οφείλεται. Έτσι, καταλήγουμε και πάλι στο συμπέρασμα πως όλα συνδέονται... άρα...
... πρόκειται για συνομωσία....


...Θεέ μου κάνε να σταματήσω να σκέφτομαι λογικά πριν έρθουν οι τύποι με τα άσπρα...
Καλό ταξίδι!
Άβαταρ μέλους
χαμίνι
senior member
 
Δημοσιεύσεις: 665
Εγγραφή: Τρί Μάιος 10, 2005 12:46 pm

Επόμενο

Επιστροφή στο επικαιρότητα

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες

cron