επικαιρότητα

Αλληλεγγύη στον Bahoz

σχολιασμός γεγονότων που συμβαίνουν γύρω μας

Συντονιστής: Xenia

Αλληλεγγύη στον Bahoz

Δημοσίευσηαπό than sigma » Πέμ Μάιος 26, 2005 11:31 am

Αλληλεγγύη στον Bahoz


Γιατί ξεκίνησα απεργία πείνας

Πολιτικό άσυλο στον Bahoz τώρα!

Η επιλογή της απεργίας πείνας είναι η έσχατη πολιτική επιλογή για τη διεκδίκηση της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας. Στόχος της δεν είναι τίποτα άλλο παρά να υπερασπιστούμε την ύπαρξή μας εναντία σε κάθε καταπίεση και εξουσία. Μετά από πολλά χρόνια πολιτικής ομηρίας και καταπίεσης από το ελληνικό κράτος, αποφάσισα για δεύτερη φορά να ξεκινήσω απεργία πείνας και να διαλέξω αυτό το δρόμο θέτοντας και τη ζωή μου σε κίνδυνο, μέσα σε μια κοινωνία αδιάφορη, όπου στόχος είναι η κατανάλωση, η ατομικότητα και πώς θα περάσεις καλά αδιαφορώντας για το τι συμβαίνει γύρω σου.

Εδώ και πολλά χρόνια, σε κάθε προσπάθεια που έκανα να πάρω το πολιτικό άσυλο και με τα στοιχεία που έχω (αυτά που υπάρχουν στο φάκελο μου που βρίσκεται στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης) προκύπτει ότι δικαιούμαι το πολιτικό άσυλο και την ελληνική υπηκοότητα, αλλά ο τωρινός Υπουργός Δημόσιας Τάξης και οι προηγούμενοι υπουργοί που περάσανε μέχρι σήμερα, δεν δέχτηκαν να υπογράψουν. Καταπατώντας όπως κάνουν πάντα, τους νόμους που οι ίδιοι έχουν φτιάξει.

Η επιλογή της απεργίας πείνας δεν είναι μια πράξη αδυναμίας και απελπισίας. Eίναι ένας τρόπος αγώνα που θα φέρει σημαντικά αποτελέσματα στο χώρο των Μεταναστών και Προσφύγων, αλλά και στους ανθρώπους που θα δώσουν την αλληλεγγύη τους. Η απεργία πείνας είναι μια επιλογή πολιτικής αντιπαράθεσης στο μέτωπο που το κράτος έχει ανοίξει εδώ και χρόνια εναντία στους Μετανάστες και Πρόσφυγες, καταπατώντας καθημερινά τα δικαιώματά τους (βασανίζοντας, φυλακίζοντας, βάζοντας στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που μας θυμίζουν τα στρατόπεδα της εποχής του Χίτλερ).

Μπορείτε και μπορούμε να πούμε ότι αξίζει για ένα κωλόχαρτο να πεθάνει ή να μείνει ανάπηρος ένας άνθρωπος; Το ζήτημα δεν είναι απλά το πολιτικό άσυλο, αλλά η πολιτική καταπίεση που ασκείται από το ελληνικό κράτος εναντίον μου, πιέζοντάς με να μην ασχολούμαι με τα κοινωνικά και τα πολιτικά προβλήματα. Mε απλά λόγια μου λένε ''ή θα σταματήσεις με αυτά ή θα σε τιμωρούμε μια ζωή''. Εγώ έχω διαλέξει το δρόμο μου και εκεί θα προχωρήσω. Όπως οι εξουσιαστές και οι καταπιεστές έχουν διαλέξει το δρόμο τους, έτσι και η σύγκρουση μαζί τους αποτελεί μονόδρομο για κάθε άνθρωπο με αξιοπρέπεια. Ούτε έχω μετανιώσει γι’ αυτά που έχω κάνει στο παρελθόν (σε Τουρκία και Ελλάδα) και ούτε θα μετανιώσω γι’ αυτά που θα κάνω τώρα και στο μέλλον. Για αυτό είμαι αντιμέτωπος με τόση καταπίεση.

Όποιος θέλει να δώσει την αλληλεγγύη του προς εμένα, να σεβαστεί και να υπολογίζει την πολιτική μου επιλογή, δηλαδή τον αναρχικό χώρο και την αναρχική μου δράση. Θέλω πολιτική και κοινωνική αλληλεγγύη αλλά όχι ανθρωπιστική. Γιατί ανθρωπιά δεν υπάρχει μέσα στη βαρβαρότητα, όταν δεν έρχεσαι σε σύγκρουση με την πολιτική εξουσία που γεννάει αυτή τη βαρβαρότητα.

Γιατί ζητάω πολιτικό άσυλο, τι είναι πολιτικό άσυλο και πώς αντιμετωπίζεται στην Ελλάδα Εγώ ο ZULKUF MURAT BORA, γνωστός στο ευρύτερο χώρο με το όνομα ΒΑΗΟΖ, εγκατέλειψα (αναγκαστικά) τη Τουρκία το 1995 λόγω των πολιτικών μου πεποιθήσεων και της καταπίεσης που δεχόμουν ως αποτέλεσμα της σύγκρουσής μου με το τουρκικό κράτος για τα δικαιώματα και την ελευθερία των Κούρδων. Από 16.05.1999 υπάρχει κατηγορητήριο εναντίον μου από το Δικαστήριο Κρατικής Ασφαλείας του DIYARBAKIR, ως μέλος σε «ένοπλη και παράνομη κουρδική αριστερή οργάνωση» (όπως χαρακτηρίσει το τουρκικό κράτος το Απελευθερωτικό Κόμμα του Κουρδιστάν στο οποίο συμμετείχα).

H υπόθεση εναντίον μου ακόμα εκκρεμεί. Zήτησα πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. Η πρώτη απάντηση που πήρα ήταν αρνητική και έκανα ξανά δεύτερη αίτηση. Aλλά το ελληνικό κράτος δεν δέχτηκε να εξετάσει την αίτησή μου, με αποτέλεσμα να ξεκινήσω απεργία πείνας μέχρι να εξεταστεί η αίτησή μου, κάτι που έγινε στις 2.05.2002, μετά από 22 μέρες απεργίας πείνας. Το παράξενο είναι ότι πέρασα από την επταμελή επιτροπή με θετική απόφαση 5 υπέρ, μία κατά και μία ουδέτερη. Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχω πάρει καμία απάντηση, παρόλο που σύμφωνα με τη νομοθεσία ο υπουργός θα έπρεπε να απαντήσει στη θετική για μένα πρόταση της επιτροπής μέσα σε τρεις έως έξι μήνες. Η απόφαση περιμένει στο γραφείο του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης.

Παρά τη θετική εισήγηση της επιτροπής, ο υπουργός δεν δέχεται να υπογράψει την απόφαση. O λόγος είναι γνωστός. Μετά από την παράδοση του Οτσαλάν από το «φιλοκουρδικό» ελληνικό κράτος στην Τουρκία, ξεκινήσανε αντιτρομοκρατικές συμφωνίες μεταξύ των δυο κρατών με στόχο οι Κούρδοι και οι Τούρκοι αγωνιστές να τιμωρούνται με χρόνια ομηρία, να μην απαντιούνται οι αιτήσεις τους για χορήγηση πολιτικού ασύλου και τελικά να απελαύνονται.

Tι σημαίνει πολιτικό άσυλο: Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Γενεύης (1951), όταν ένα άτομο που βρίσκεται εκτός της χώρας καταγωγής του ή του τόπου κατοικίας του έχει δικαιολογημένο φόβο δίωξης για λόγους φυλής, θρησκείας, εθνικότητας, συμμετοχής σε ορισμένη κοινωνική ομάδα ή λόγω πολιτικών πεποιθήσεων και εξαιτίας αυτού του φόβου δίωξης αδυνατεί ή δεν επιθυμεί να επιστρέψει στη χώρα του, δικαιούται πολιτικό άσυλο.

H Eλλάδα αποτελεί ένα φυσικό σταυροδρόμι, ένα αναγκαστικό πέρασμα για τα καραβάνια των προσφύγων. Όμως το άσυλο δίνεται με το σταγονόμετρο στους επιζήσαντες εξόριστους, μέσα από πολύπλοκες και απαγορευτικές στην ουσία τους γραφειοκρατικές διαδικασίες. Oι αιτήσεις για άσυλο απορρίπτονται από το κράτος μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα εκκρεμότητας ή αναμονής και οι πρόσφυγες απειλούνται με απέλαση. H Eλλάδα είναι η τελευταία χώρα της ''πολιτισμένης'' EE στη χορήγηση πολιτικού ασύλου (0,3% των αιτήσεων γίνονται αποδεκτές). Mπορούμε να πούμε ότι το ελληνικό κράτος στην πράξη έχει καταργήσει εδώ και χρόνια το πολιτικό άσυλο. Mπορούμε να πούμε ότι οι πολιτικοί πρόσφυγες στην Eλλάδα κρατιούνται σαν όμηροι. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα (ιατρική περίθαλψη, εκπαίδευση, δουλειά κλπ).

Eκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες από διάφορες χώρες, που περιμένουν την απέλασή τους, κρατούνται για μήνες στις φυλακές σε άθλιες συνθήκες. Mετανάστες και πρόσφυγες που διαμαρτύρονται γι’ αυτή την κατάσταση έχουν κάνει πολλές φορές απεργία πείνας. Oι παράνομες και βάρβαρες πράξεις ενάντια στα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών αυξάνονται συνεχώς. H απέλαση διωγμένων, λόγω πολέμου, πολιτικών προσφύγων, χωρίς καν να εξετασθούν οι αιτήσεις τους για άσυλο, η εγκατάλειψη των πολιτικών κρατούμενων μέσα στο χειμώνα σε εγκαταλειμμένα στρατόπεδα, οι δολοφονίες μεταναστών από σφαίρες μπάτσων μπροστά στα μάτια του κόσμου έχουν γίνει πλέον συνηθισμένες πράξεις.

Σ’ έναν κόσμο όπου το μόνο που κυκλοφορεί ελεύθερα είναι το χρήμα και τα όπλα που το υπερασπίζονται Zούμε σε μια χώρα που για χρόνια εισήγαγε πρόσφυγες, θύματα των μεγάλων ιδεών του κάθε μεγάλου εθνάρχη, και εξήγαγε μετανάστες στις φάμπρικες της Δύσης, κυνηγημένους από κατοχή κι εμφύλιο, απομεινάρια κατεστραμμένων πόλεων. Ωστόσο η μνήμη παραμένει επιλεκτική ή πλήρως σβησμένη. H κοινωνία σήμερα νομίζει πως είναι αυτάρκης και σε ευημερία. Tι κι αν οι μισοί διασκεδάζουν από δανεικά τοκογλύφων και τραπεζών. O πόλεμος των κυρίαρχων ''ενάντια στην τρομοκρατία'' σε Γιουγκοσλαβία, Kόσοβο, Σομαλία, Aφγανιστάν, Iράκ, Tουρκία και ποιος ξέρει που αλλού, είναι, νομίζουμε οι αφελείς, μακρυά μας. Kαι όσο πιο μακρυά μας είναι, τόσο πιο ''αλληλέγγυοι'' είμαστε. Mόνο που οι πρόσφυγες, θύματα πολέμων ή αντιστεκόμενοι σε ολοκληρωτικά καθεστώτα, είναι εδώ. Kαι ζούνε στο περίμενε. Ένα σήμερα δίχως αύριο.

Mε τον εκβιασμό της νομιμοποίησης ή της χορήγησης πολιτικού ασύλου. Mε τον εκβιασμό να γίνουν υπάκουοι εργάτες, ''καλά παιδιά'' ή καλοί ρουφιάνοι, για να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις στον ελληνικό παράδεισο. Ίσως ο απώτερος σκοπός αυτού του εκβιασμού να είναι ο εξελληνισμός: άνθρωποι δηλαδή που, με σβησμένο παρελθόν, δουλεύουνε όλη μέρα, βλέπουν τηλεόραση, παίρνουν δάνεια για αυτοκίνητα, σπίτια, διακοπές ή για τα φροντιστήρια των παιδιών τους, το βουλώνουν, δε σηκώνουν ανάστημα, γεμίζουν τα μαγαζιά κάθε Σαββατοκύριακο, πληρώνουν φόρους, ψηφίζουν και βρίζουν πάντα τους άλλους, τους ''ξένους'', τους διαφορετικούς, ότι είναι υπεύθυνοι για όλα τα δεινά της ζωής τους.

Ίσως, ο απώτερος σκοπός είναι οι μετανάστες κι οι πρόσφυγες να γίνουν κατ’ εικόνα και ομοίωση των ιθαγενών, που επιβιώνουν δίχως να ζουν πραγματικά. Όποιος δεν συνετίζεται, περνάει από το τμήμα για τα περαιτέρω: εξευτελισμοί, ξυλοδαρμοί, βασανιστήρια κι απελάσεις σε σίγουρες φυλακίσεις ή σε εκτελεστικά αποσπάσματα. Kι όλα αυτά τη στιγμή που 50.000 αιτήσεις για χορήγηση πολιτικού ασύλου παραμένουν στα συρτάρια των δήθεν υπευθύνων. Aιτήσεις που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις αποδοχής, αλλά δεν γίνονται δεκτές γιατί δεν είναι δεκτοί οι άνθρωποι που τις κάνουν.

O Bahoz είναι ένας απ’ αυτούς. Xωρίς περιστροφές ή δικαιολογίες, η αλληλεγγύη μας είναι δεδομένη και αυτονόητη από την ίδια την Iστορία της ανθρωπότητας: μια Iστορία που επαναλαμβάνεται και σήμερα για άλλους μπορεί να είναι πραγματική τραγωδία και για μας κωμωδία ή φάρσα... Mόνο που στο επόμενο επεισόδιο, η τραγωδία και οι συνέπειές της με σιγουριά θα αφορούν τους τώρα ευτυχισμένους και αδιάφορους.

Kάνουμε σαφές ότι τώρα και για πάντα αυτοί που θέλουμε δίπλα μας και που τους θεωρούμε συντρόφους και φίλους μας είναι όλοι εκείνοι που κουβαλάνε πάνω τους τα αποδεικτικά στοιχεία των εγκλημάτων των κρατών όπου ζούσανε. Όλοι αυτοί που μπορούν να μας διδάξουν, από τα βιώματά τους, που οδηγεί η δίψα για εξουσία, το πάθος για τα χρήματα ή η ανάγκη των αφεντικών για πλήρη επιβολή της εκμετάλλευσης και για συντριβή όσων αντιστέκονται. Kαι αυτή η ανάγκη μας για ουσιαστική γνώση της πραγματικότητας που μας έχουν επιβάλει είναι από μόνη της ένας πολύ σοβαρός λόγος για να πούμε: θέλουμε τον Bahoz εδώ, τώρα και για όσο εκείνος επιθυμεί. Tον Bahoz και τον κάθε Bahoz... Γιατί για εμάς, άλλοι και άλλα πρέπει να χαθούνε από προσώπου Γης: τα κράτη, οι πατρίδες, οι πόλεμοι, η καταπίεση, η εκμετάλλευση, οι θεοί, τʼ αφεντικά και ο κόσμος τους που πάντα γυρίζει γύρω απ’ το χρήμα. Πολιτικό άσυλο στον Bahoz τώρα! Aλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες Συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Zulkuf Murat Bora (Bahoz)

http://www.anarkismo.net/
Είναι παλιά αυτή η ιστορία. Πρίν 3-4 χρόνια στη Θεσσαλονίκη έξω από τη σχολή μου υπήρχε ένα αντίσκηνο. Μέσα ένας μελαχρινός τύπος με ένα μόνιμο χαμόγελο. Ο Βahoz. Ούτε θυμάμαι πόσες μέρες έκανε απεργία πείνας. Θυμάμαι που πηγαίναμε και του κάναμε παρέα με τους φίλους μου. Δεν έτρωγε τίποτα. Ήταν απίστευτο. Όλη μέρα και όλη νύχτα ήμασταν εκεί γιατί.. έτσι νιώθαμε. Το "ήμασταν" περιλαμβάνει κυρίως περαστικούς φοιτητές που έβλεπαν πρώτη φορά απεργό πείνας. Που άκουγαν την πραγματική του ιστορία. Που ένιωθαν για πρώτη φορά ίσως πολλοί ότι ο μετανάστης -πολιτικός ή μη- δεν είναι απαραίτητα ο κακός της ιστορίας όπως ακούγεται τη τελευταία δεκαετία. Πολλές φορές ο κακός είναι το κράτος.Μεγάλη κουβέντα αυτή.
Θυμάμαι, πόσο εξαντλημένος ήταν τις τελευταίες μέρες. Του υποσχέθηκαν λύση. Από όλες τις πλευρές. Εκεί μέσα στο αντίσκηνο. Μπροστά σε πολλούς. Το χαμόγελο παρέμενε και δυνάμωσε. Τον συνάντησα στα γρασίδια της Νομικής μετά τις υποσχέσεις και το τέλος της απεργίας. Μάτια γεμάτα, χαμόγελο υπαρκτό.
"Ευχαριστώ που δε θα είμαι άλλο πια κυνηγημένος"
Μου έσφιξε το χέρι και πήγε στους υπόλοιπους της παρέας..
Γιατί νόμιζα τόσα χρόνια ότι ο Βahoz θα έχει επιτέλους το πολιτικό άσυλο που τόσο ήθελε για να είναι και πάλι ελεύθερος;
Αλληλεγγύη στον Bahoz
καλό ταξίδι αλέξη.
Άβαταρ μέλους
than sigma
Site Admin
 
Δημοσιεύσεις: 1015
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 30, 2002 9:05 pm
Τοποθεσία: Kalamata

Δημοσίευσηαπό than sigma » Τρί Μάιος 31, 2005 1:29 pm

H απεργία πείνας που ξεκίνησε ο Bahoz στις 17 Μάη συνεχίζεται και σήμερα..κύριε Υπουργέ!

Σκοπός της απεργίας πείνας είναι η χορήγηση πολιτικού ασύλου, το οποίο δικαιούται εδώ και χρόνια ( έχει θετική εισήγηση, 5 υπέρ 1 κατά, της αρμόδιας επιτροπής) χωρίς να λαμβάνει απάντηση από τους εκάστοτε Υπουργούς Δημόσιας Τάξης, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι από τους νόμους που οι ίδιοι έχουν θεσπίσει να απαντήσουν σε 3 εως 6 μήνες.ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΝ BAHOZ
καλό ταξίδι αλέξη.
Άβαταρ μέλους
than sigma
Site Admin
 
Δημοσιεύσεις: 1015
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 30, 2002 9:05 pm
Τοποθεσία: Kalamata

Δημοσίευσηαπό Βαβυλώνιος » Τρί Μάιος 31, 2005 2:25 pm

Kαι στο δημαρχείο της Νίκαιας έκανε πριν λίγο καιρό απεργία πείνας ο πατέρας μου, αλλά δεν σε είδα να ενδιαφερθείς και πολύ.

Ο πόνος για τους bahoz μας μάρανε.
Άβαταρ μέλους
Βαβυλώνιος
super member
 
Δημοσιεύσεις: 193
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 17, 2005 10:54 pm
Τοποθεσία: Βαβυλώνα

Δημοσίευσηαπό Βαβυλώνιος » Τρί Μάιος 31, 2005 2:28 pm

Ότι και να δικαιούται, στα π@πάρια μας. Να πάει να τα ζητήσει από την κυβέρνηση του Πακινστάν. Το 99% των Ελλήνων δικαιούται πράγματα που δικαιούνταν και οι προπαππούδες μας.
Άβαταρ μέλους
Βαβυλώνιος
super member
 
Δημοσιεύσεις: 193
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 17, 2005 10:54 pm
Τοποθεσία: Βαβυλώνα

Δημοσίευσηαπό than sigma » Τετ Ιουν 01, 2005 10:36 am

Δυστυχώς βαβυλώνιε δεν ενημερώθηκα για την απεργία πείνας του μπαμπά σου. Αν έκρινα δίκαια τα αιτήματά του (που φαντάζομαι θα ήταν για να φτάσει σε απεργία πείνας) θα εξέφραζα την αλληλεγγύη μου με τον ίδιο τρόπο. Ίσως να έπρεπε να εκδώσεις ένα δελτίο τύπου εσύ που ασχολείσαι με τους υπολογιστές και το δίκτυο. Ελπίζω να είναι όλα καλά τώρα.

Προφανώς εσύ είχες/έχεις τα δικά σου και δε μπορείς να κατανοήσεις το ιδιαίτερο της περίπτωσης που ένας άνθρωπος ζητάει ΠΟΛΙΤΙΚΟ άσυλο. Δε σε κακολογώ αλλά τουλάχιστον επέτρεψε σε μένα να ενδιαφέρομαι για αυτή την περίπτωση. Το ότι πολλοί μπορεί να δικαιούνται πολλά δεν αναιρεί τη σημαντικότητα του ενός. Η μη τήρηση των νόμων ίσως προκαλέσει μια εξαντλητική (εως θανατική) ποινή ενός ανθρώπου. Για σκέψου...μιλάμε για ανθρώπινη ζωή, δεν είναι τραγικό που το κουβεντιάζουμε τόσο ήρεμα;

Την καλημέρα μου στο Bahoz και στο Βαβυλώνιο .
καλό ταξίδι αλέξη.
Άβαταρ μέλους
than sigma
Site Admin
 
Δημοσιεύσεις: 1015
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 30, 2002 9:05 pm
Τοποθεσία: Kalamata

Δημοσίευσηαπό kathy » Τετ Ιουν 01, 2005 5:59 pm

Αγαπητέ Θανάση, θα σου μεταφέρω μια σχετική κουβέντα που άκουσα πρόσφατα . Μιλούσαν για πρόσφυγες ,λαθρομετανάστες, ακόμα και θύματα σωματεμπορίου από Αφγανιστάν, Ιράκ, ανατολικές χώρες, που τους μαζεύουν και τους κρατάνε υποχρεωτικά, δε θυμάμαι τώρα πως λέγεται το μέρος, σε συνθήκες αθλιότατες (πχ.δεν έχουν νερό).
Το ένα άτομο έλεγε πως αυτό είναι ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα, απάνθρωπο, πως κάτι πρέπει να γίνει και άλλα τέτοια εύλογα πράγματα. Η απάντηση του άλλου ήταν:
"Τουλάχιστον εκεί έχουν κι ένα πιάτο φαί"

Για να καταλάβεις ότι μιλάμε για τις ζωές ΠΟΛΛΩΝ ανθρώπων και μιλάμε τόσο ήρεμα.

Και δε θα πω τίποτα άλλο, γιατί έχω φάει όλη τη μέρα σήμερα στο internet να γράφω τα δικά μου και θα χάσω και το πλοίο σε λίγο..
kathy
senior member
 
Δημοσιεύσεις: 478
Εγγραφή: Παρ Μάιος 06, 2005 12:34 am

Δημοσίευσηαπό wpleftyboy » Τετ Ιουν 01, 2005 9:33 pm

θα ηταν χρησιμο να σας υπενθυμισω για μαι ακομα φορα , οτι πολλοι "κακοι ανθρωποι"

a.k.a. μυστικες υπηρεσιες (ναι υπαρχουν και δρουν καθημερινα διπλα μας)

εκμεταλλευονται τις ευαισθησιες καλοπροαιρετων (γιατι υπαρχουν και εγκαθετοι κακοπροαιρετοι που τα παιρνουν για να κανουν την ιδια δουλεια)

καλοπροαιρετων και αγωνιστων, λεμε, συνανθρωπων μας για να προωθησουν δικες τους υποθεσεις και συμφεροντα....paradeigma:
στο τευχος μαϊου του περιοδικου νεμεcις υπαρχει ενα αρθρο που σχολιαζει αποκαλυψεις της εκπομπης "60 minutes" εγκυρου αμερικανικου καναλιου
για το πως εξοπλιστηκαν μεσω ταχυδρομικων παραγγελιων απο αμερικη ,οι αλβανοι κοσοβαροι με βαρια τουφεκια 50 χιλιοστων (για ελευθερους σκοπευτες ιδιαιτερα καταστροφικα και πολυ τελευταιας τεχνολογιας).... και
σοφα υπονοει οτι κατι τετοιο θα μπορουσε να γινεται και στη χωρα μας τωρα
για να εξοπλιστει ενας μελλοντικος (οχι και τοσο) "επαναστατικος απελευθερωτικος" στρατος της "τσαμουριας"....ήδη βεβαια κυκλοφορουν φημες οτι ολα αυτα γινονται ηδη και στη χωρα μας...μεχρι να αποδειχτει βεβαιως κατι και μεχρι να φτασει στα δικα μας αυτια ,οπως θα φτασει , ολες οι φημες πρεπει να ελεγχονται , αλλα να μην αγνοουνται (οπου υπαρχει καπνος...)


αυτο που μπορω να σας μεταφερω με βεβαιοτητα και απο πρωτο χερι ειναι οτι μεσα στις εκατονταδες των κακομοιρηδων που περνανε ανεξελεγκτα τα ερμα ελληνικα συνορα(τα οποια μεχρι να τα καταργησουμε καλο ειναι να τα φυλαμε)

υπαρχουν και αρκετοι τουρκοι πρακτορες της κραταιας MIT ....

μην αφηνετε τα ανθρωπιστικα σας και τα φιλοσοφικα σας να γινονται παιχνιδακι στα χερια ξενων μυστικων υπηρεσιων ΝΑΙ ΕΙΠΑ ΞΕΝΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

το να βοηθας σαν ανθρωπος τον καθε μπαχοζ διπλα σου(δοξα τω θεω(ακριβολογω με την εννοια του εξωγηινου που ειναι ο θεος) υπαρχουν αρκετοι ειναι υποχρεωση προς τον συνανθρωπο οπως και το να υπερασπιζεσαι το δικαιωμα του στη ζωη...το να πιεζεις ομως το κρατος να παρει αποφασεις για τον καθε μπαχοζ παγιωνοντας μια κατασταση ειναι επικινδυνο....απλα δεν εχεις στη διαθεση σου ολα τα στοιχεια για να κρινεις τις ενεργειες του υπουργου.....

με λιγα λογια ...εισαι σιγουρος ρε θαν οτι ο καθε κακομοιρος μπαχοζ ειναι αυτο που φαινεται ? και οτι αξιζει να τον στηριξεις με το αιμα σου ?
εισαι σιγουρος οτι ο καθε μπαχοζ δεν ειναι μερος του ιδιου καταπιεστικου μηχανισμου που τοσο απεχθανεσαι (και απεχθανομαι)?και οτι δεν ειναι καποιος απο μια αλλη μερια του ιδιου (και στη χειροτερη του μορφη) συστηματος ?

εγω παντως ειμαι ιδιαιτερα επιφυλακτικος σε οποιον μου ζηταει να αντιδρασω μαζικα....(δυστυχως εχω πληρη επιγνωση του ποσο βαθεια αντιδραστικα ακουγονται ολα αυτα εχω ομως και αλλη τοση πληρη επιγνωση του ποσο αληθινο ειναι οτι δεν ειναι ολοι οι μπαχοζ οτι φαινονται).
ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΙΗΤΕΣ
Άβαταρ μέλους
wpleftyboy
e-missos master
 
Δημοσιεύσεις: 985
Εγγραφή: Δευτ Δεκ 02, 2002 5:08 pm

Δημοσίευσηαπό feelgood » Τετ Ιουν 01, 2005 11:16 pm

wpleftyboy έγραψε:με λιγα λογια ...εισαι σιγουρος ρε θαν οτι ο καθε κακομοιρος μπαχοζ ειναι αυτο που φαινεται ? και οτι αξιζει να τον στηριξεις με το αιμα σου ?
εισαι σιγουρος οτι ο καθε μπαχοζ δεν ειναι μερος του ιδιου καταπιεστικου μηχανισμου που τοσο απεχθανεσαι (και απεχθανομαι)?και οτι δεν ειναι καποιος απο μια αλλη μερια του ιδιου (και στη χειροτερη του μορφη) συστηματος ?


ρε λεφτυ...
το αλλο με το τοτο το ξερεις?
...
Άβαταρ μέλους
feelgood
senior member
 
Δημοσιεύσεις: 529
Εγγραφή: Τετ Ιούλ 21, 2004 11:46 am
Τοποθεσία: Athens

Δημοσίευσηαπό Βαβυλώνιος » Πέμ Ιουν 02, 2005 12:43 am

feelgood έγραψε:ρε λεφτυ...
το αλλο με το τοτο το ξερεις?
Αυτομαστιγώνεται κι αυτός με τους υπόλοιπους κάθε χρόνο στον Πειραία;

Από εκεί που προέρχεται, θεωρούν την ζωή της γυναίκας ίση με την ζωή μιας κότας; Το πιστεύει ακόμα αυτό;

Ανήκει σε φυλές που θεωρούν ότι το να καις ζωντανούς 4000 άνθρωπους, είναι ένα ισχυρό χτύπημα στον δυτικό πολιτισμό;

Θα επέτρεπε χριστιανούς να ζήσουν ελεύθερα στην χώρα του;

Θα επέτρεπε να ντύνονται οι γυναίκες όπως γουστάρουν στην χώρα του;

Έχει μούσια; Πλένεται; Είναι πολιτισμένος;

Αυτά και άλλα πολλά θα είχα να ρωτήσω, εκτός από τον τοτό.
Άβαταρ μέλους
Βαβυλώνιος
super member
 
Δημοσιεύσεις: 193
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 17, 2005 10:54 pm
Τοποθεσία: Βαβυλώνα

Δημοσίευσηαπό LAMPA » Πέμ Ιουν 02, 2005 10:19 am

Βάζαμε το σακίδιο στον ώμο, ελαφρά πέδιλα στα πόδια, ένα παγούρι νερό, λίγες δραχμές που με κόπο είχαμε μαζέψει όλο το χειμώνα, στην τσέπη και ξεκινάγαμε για το καλοκαίρι, να περάσουμε καλά, να γνωρίσουμε την Ελλάδα και τον εαυτό μας.

Για εισιτήρια ούτε κουβέντα, τα λεφτά μας τσίμα τσίμα, για τα χύμα τσιγάρα, λίγο κρασάκι στο ταβερνάκι το σούρουπο, κανένα πεπόνι, λίγο ψωμοτύρι. Τα μεταφορικά τα αναλάμβανε η κοινωνία.

Ωτοστόπ το λέγαμε. Μπορούσες με λίγο υπομονή να γυρίσεις όλο τον κόσμο. Όσο για τα νησιά το πολύ πολύ να κουβάλαγες και κανένα καφάσι στο κατάστρωμα του ντόπιου καϊκιού για να κερδίσεις μια θέση στο κατάστρωμα.

Είχαμε απόλυτη σιγουριά ότι θα πάμε, θα έρθουμε, θα περάσουμε τέλεια, άλλο ένα καλοκαιράκι γεμάτο αναμνήσεις, τροφή για τον χειμώνα που ερχόταν.


Απλά, ανθρώπινα πράγματα, που διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα μας και μέχρι σήμερα μας έχουν χαράξει. Όχι στο πως θα πας από τον ένα τόπο στον άλλο, πλέον, αλλά πως θα βαδίσεις στη ζωή σου, από την μια κατάσταση στην άλλη.

Και αυτό δεν ξεβάφει...............
Μάθαμε να εμπιστευόμαστε τον άλλο, απολαύσαμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξες, μοιραστήκαμε την χαρά και την μιζέρια μας. Γεμίσαμε όνειρα για το νέο καλοκαίρι που ερχόταν.............


Τώρα άμα με ρωτήσεις για τον Βαχόζ...............

τι να σου πω ρε φίλε.............

εγώ θα σταμάταγα σίγουρα να τον πάω λίγο παρακάτω...................

στο αμάξι η παρέα είναι καλό πράγμα...............
Άβαταρ μέλους
LAMPA
super member
 
Δημοσιεύσεις: 212
Εγγραφή: Παρ Αύγ 01, 2003 10:28 am

Επόμενο

Επιστροφή στο επικαιρότητα

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες

cron