Ποιμένες

Όπως μου αφηγήθηκαν ώρες πολλές πετούσαν μεγάλες πέτρες στο τέρας, ώρες ατελείωτες και εκείνο τους κοιτούσε άλλοτε αδιάφορα, άλλοτε άγρια και εκσφεντονιζε πίσω τις πέτρες με τεράστια δύναμη τραυματίζοντας, ευτυχώς ελαφρά, δύο από τους βοσκούς που δεν πρόλαβαν να καλυφθούν. Όπως μου αφηγήθηκαν ώρες πολλές πετούσαν μεγάλες πέτρες στο τέρας, ώρες ατελείωτες και εκείνο τους κοιτούσε άλλοτε αδιάφορα, άλλοτε άγρια και εκσφεντονιζε πίσω τις πέτρες με τεράστια δύναμη τραυματίζοντας, ευτυχώς ελαφρά, δύο από τους βοσκούς που δεν πρόλαβαν να καλυφθούν. Μόνο τα δέκα μασούρια δυναμίτη που φέρανε από τα ορυχεία κατέβαλαν το τέρας της αβύσσου. Το χθόνιο πλάσμα άνοιξε το τεράστιο στόμα του αποκαλύπτοντας τους φρικιαστικούς του χαυλιόδοντες και σα να ήθελε να δώσει ένα τέλος και στο δικό του μαρτύριο κατάπιε τη δυναμίτιδα.
Η έκρηξη χώρισε το τέρας σε πολλά αηδιάστικα κομμάτια, μερικά από τα οποία ήταν ανθρώπινα. Ένα παχύρρευστο βρωμερό υγρό σκέπασε όλη τη περιοχή και μου είπαν ότι ακόμα και σήμερα μπορεί κανείς να οσφρανθεί τη βρώμα από τη μυρουδιά των υγρών του τέρατος. Όσοι ήταν παρόντες ένιωσαν μια ανεξέλεγκτη ανάγκη να εξαγνιστούν. Έπεσαν στα τέσσερα σα να προσεύχονταν και ανακούφισαν την ψυχή αδειάζοντας τα σωθικά τους στους υγρούς βράχους.
Κανείς δεν ήξερε να μου πει ποιες χθόνιες, ποιες τρομακτικές δυνάμεις έκαναν ένα τέτοιο πλάσμα να εξοκείλει στις όχθες του νησιού. Δεν ξέρω αν αυτή η ιστορία είναι απόλυτα σωστή, σε όλες της τις λεπτομέρειες. Αυτό μου διηγήθηκαν αυτό ανέλαβα να αφηγηθώ. Για όσους δεν με πιστεύουν τους προτείνω να επιχειρήσουν μία βόλτα στις ανατολικές ακτές της Νάξου, στη περιοχή που ονομάζεται Κρυφό Λιμανάκι. Εκεί θα μπορέσουν και εκείνοι να αισθανθούν την αισχρή μυρωδιά του κτήνους και ίσως να πιστέψουν, έτσι όπως πίστεψα κι εγώ.

Ποιοί είναι online

Έχουμε 21 επισκέπτες συνδεδεμένους