Συνέντευξη Κικής Δημουλά στο περιοδικό ΓΥΝΑΙΚΑ


Ερ. - Σας έλειψε λοιπόν, ο έρωτας...
Απ. - Μου έλειψε πάρα πολύ. Αυτός ο έρωτας που εννοούμε \"έρωτα\". Αυτή η παραφορά, που μας κάνει να τρέχουμε σαν τους τυφλούς προς το αντικείμενο του
Ερ. - Σας έλειψε λοιπόν, ο έρωτας...
Απ. - Μου έλειψε πάρα πολύ. Αυτός ο έρωτας που εννοούμε \"έρωτα\". Αυτή η παραφορά, που μας κάνει να τρέχουμε σαν τους τυφλούς προς το αντικείμενο του πόθου μας. Δεν μπορεί να λειτουργήσει τέτοιο αίσθημα μέσα σ' ένα γάμο. Δεν είναι δυνατόν.


- Είναι παραφορά ο έρωτας ;
- Βέβαια. Τον έρωτα εγώ τον θεωρώ μονομερή. Δεν μπορώ να φανταστώ έναν έρωτα με αμοιβαιότητα, είναι αδύνατον. Δηλαδή, κάποιος προηγείται σε υπερβολή. Κάποια στιγμή, αυτός που δίνει περισσότερα, για χψ λόγους, παύει να δίνει τόσα πολλά. Ο άλλος το διαισθάνεται το βλέπει αυτό και τότε γίνεται εκείνος πλειοδότης. Λοιπόν οι άνθρωποι παίζουν, ένα παιχνίδι επικρατήσεως είναι ο έρωτας. ένα παιχνίδι προορισμένο να τελειώνει.


- Μπορεί να είναι και καταστροφή ;
- Αν έχεις επενδύσει πολλά στον άλλον, χωρίς επιφύλαξη, μπορεί. Δεν πρέπει να επενδύεις στον έρωτα. Αυτή η απόλαυση είναι τόσο συγκεκριμένη και πρέπει να αρκείσαι στο ότι απολαμβάνεις το δικό σου αίσθημα. Δηλαδή αυτός ο έρωτας είναι και ένας έρωτας προς τον εαυτό σου, ολίγον τι.

...

- Τι σημαίνει \"Ενός Λεπτού Μαζί\" ;
- Το \"Ενός Λεπτού Μαζί\" είναι πρώτα πρώτα, ένα λάθος, μια παραμόρφωση του \"Ενός λεπτού σιγή\" - \"ενός λεπτού σιγή\" θα πει ότι τηρούμε μια στιγμή σιγής εις μνήμη κάποιου, ότι θυμόμαστε για ένα λεπτό κάποιον. το \"Ενός Λεπτού Μαζί\", θα πεί το ίδιο. Ότι όλα όσα έγιναν στο κόσμο γίνονται για να είμαστε μαζί ένα λεπτό. Ότι περισσότερο από ένα λεπτό δεν κρατάνε ούτε οι ευφορίες ούτε οι ευτυχίες.

||\\\\_/||

Ποιοί είναι online

Έχουμε 11 επισκέπτες συνδεδεμένους