από epsilon » Πέμ Μάιος 06, 2004 5:44 am
διαβάζω ένα βιβλίο
βαγγέλης κούτας, το ταγκό της εξουσίας, εκδόσεις ψυχογιός
είναι σαν να ακους και όχι να διαβάζεις εκμυστηρεύσεις ενός δόλιου μυρμηγκιούσαν κι εμάς...
το διαβάζω στο λεωφορείο, είναι ελαφρύ, και καμιά φορά σκάω στα γέλια και οι διπλανοί με κοιτάζουν σοβαροί, μόνο που δεν κουνάνε το κεφάλι.
σαρκαστικό χιούμορ, ενθυμικές καταστάσεις, σκηνοθεσία από ελληνικά έργα του 60
ρέον και ελαφρύ
δεν έχω προχωρήσει πολύ, απλά σας το λεω.
όμως μου έκανε εντύπωση το εξής: το βιβλίο κοστίζει 15 ευρώ στις εκδόσεις του, όπου πήγα και το πήρα. η τιμή μου φάνηκε αλμυρή. ας πούμε στα ελληνικά γράμματα, ένα βιβλίο πεζογραφίας με διπλό όγκο, φτάνει τα 17 ευρώ, και πάλι, όταν ανήκει σε μια πεζογραφία που δεν είναι για πλατύ κοινό, όπως λέγεται (λες και το κοινό μοιάζει με πλατύφυλλο βασιλικό, τέλος πάντων)
εχτές πήγα και πήρα το ηλιακό ποδήλατο, τη συλλογή ποιημάτων που πόσταρα στους αγαπημένους στίχους. όπως οι ποιητικές συλλογές, το βιβλίο είναι 66 σελίδες, διαιρέστε διά 16 να βρούμε τα τυπογραφικά, δηλαδή όπως λένε οι ειδικοί, 4 δεκαεξασέλιδα, και η τιμή του: 8 ευρώ! στην ίδια εκδοτική εταιρεία, δηλαδή το μεταίχμιο, άλλες ποιητικές συλλογές με περίπου τα ίδια τυπογραφικά, όπως ας πούμε του μιχαηλίδη, η τιμή είναι γύρω στα 13 ευρώ.
τι σχέση έχουν οι τιμές με τα βιβλία,
πώς λειτουργούν
δεν γνωρίζω δεν απαντώ που λένε,
αλλά εξίσταμαι.
όχι στη βία.