καλημέρα θαν!
τι γίνεται;
λοιπόν, το βιβλίο αυτό είναι ένα 'συνοθύλλευμα' απ' αυτά που γράφω από παιδί ως σήμερα. πλησιάζω τα 55, και μέσα σ' αυτό το βιβλίο υπάρχουν κείμενα από 14 ετών, 16, 17, έως και του 2009. η συλλογή έχει γίνει με βάση κάποιες λέξεις...
ποιές; λέξεις που έχουν να κάνουν με τη φύση: η φύση (τρία πουλάκια κάθονται, που λένε), η ανθρώπινη φύση (ίδε ο άνθρωπος και το ακάνθινο στεφάνι του), η γυναικεία φύση (μαρούσκα το εβιάν!, η καλύτερη ατάκα σε ελληνιικό σίριαλ).
έβγαλα 100 αντίτυπα. δώρησα τα περσότερα πριν το καταλάβω.
άφησα για πούλημα στο βιβλιοπωλείο ναυτίλος άντε, το πολύ 5. δε με ειδοποίησαν ότι πουλήθηκαν. αντίθετα, στη γειτονιά μου, στο μικρό κοραή στο χαλάνδρι, ζήτησαν κι άλλα, γιατί πούλησαν κάποιες δεκάδες, αλλά εγώ δεν έχω άλλα.
τέθηκε ένα ζήτημα: να τα ξαναβγάλω; να κάνω 2η έκδοση (σιγά την επανέκδοση δλδ, αφού τα πρώτα ήταν μόνο εκατό); ή να πάρω μερικά άλλα να βγάλω μια καινούρια συλλογή; ούτως ή άλλως, μια ζωή ολόκληρη αρχίζει και είναι εκεί μέσα, κι έχω τρομερά πολλά αδημοσίευτα. η σκέψη μου είναι να πάω σε κάτι καινούριο. μα δεν είμαι σίγουρη. έχω πολλή δουλειά και δεν έχω καθόλου λεφτά, οπότε η ματαιοδοξία μου ελαττώνεται. όλα είναι χρήσιμα τελικά.
εδώ πάντως είναι το σπίτι μου. εδώ στο μισσός.
τι θα γίνει, ποτέ δε θα γνωρίσω τον τύπο που το έφτιαξε;

καλημέρα!
όχι στη βία.