Big FishΕίχα δεί την αφίσσα της ταινίας,χωρίς να ξέρω ποιοί είναι ηθοποιοί,ποιός είναι σκηνοθέτης...
Αποφάσισα να δώ την ταινία γιατί μου άρεσε η αφίσσα της.
Αργότερα έμαθα ότι σκηνοθέτης είναι ο Τίμ Μπάρτον του Ψαλιδοχέρη και Μπάτμαν αλλά είναι απο τις συμπάθειες μου κυρίως γιατί είναι ο συγγραφέας του εκπληκτικού "Ο εφιάλτης των Χριστουγέννων"
....Η ιστορία ενός πατέρα που λέει απίστευτες ιστορίες για κάθε γεγονός της ζωής του,ιστορίες που έχουν άπιαστα ψάρια,γίγαντες,πόλεις παραδείσους,μάγισσες με γυάλινο μάτι.Είναι η συνάντηση, μετά απο σύγκρουση και χρόνους σιωπής ,αυτού, λίγο πριν το θάνατο του, με το γιό του που αναζητά την πραγματική ιστορία της ζωής του πατέρα του.
Αργησα να προσαρμοστώ.Κατα τη διάρκεια ενός μεγάλου τμήματος της ταινίας, πίστευα ότι έβλεπα μια μοντέρνα και πιο απλοϊκή έκδοση του Λόρδου Μυνχάουζεν.
Η ταινία όμως σε βάζει μέσα της,με ένα μυστήριο τρόπο..Ενσωματώνεσαι...
Ισως γιατί ...το να κοιτάς τη ζωή σου κάτω απο το ψυχρό φώς της λογικής σε μετατρέπει σε ιατροδικαστή που ψάχνει αιτία θανάτου σε ένα πτώμα...
Ισως γιατί..... το παραμύθι είναι οι σκιάσεις και τα πολύχρωμα φώτα που λειαίνουν τα αιχμηρά γεγονότα...
....και κυρίως το αιχμηρότερο όλων....
Και μας λείπουν τα προσωπικά παραμύθια..
Στο καστ τηςταινίας συμπεριλαμβάνονται:
Albert Finney (Εντ Μπλούμ-σε μεγάλη ηλικία)
Ewan Mc Gregor (Ed Bloom-σε νεαρή ηλικία)
Jessica Lange (Sandra Bloom)
Helena Bonham Carter (Jenny και μάγισσα)
Steve Buscemi (Norther Winslow)
οι υπόλοιποι μου διαφεύγουν....
υγ...σ'ολη την ταινία κυκλοφορεί υπογείως ο αριθμός 3....Γιατί άραγε;