μια ξεχωριστή κουταμάρα πέρασε από το αυτάρεσκο μυαλό μου:
σκεφτόμουνα (;) κάτι ξερολίστικα πράματα με ζώα από το μεσαίωνα... αυτό το καλάθι που έχει μείνει μισο-άδειο μισο-γεμάτο στις αποθήκες των απωθημένων μας.
είχα βρει κάτι μέσα για φιλία και διαφορετικότητα, κι έψαχνα να το βρω στην απέραντη βιβλιοθήκη μου που αποτελείται από 15 βιβλία και 3,5 τετράδια και άλμπουμ φωτογραφιών για να πιάνουνε μπούγιο, αλλά πουθενά! το βιβλίο είχε κάνει φτερά.
αντίθετα, επειδή δεν καπνίζω, το βιβλίο που μοιάζει μ' ένα πακέτο καμήλες, ήταν στη θέση του, και ο τομ ρόμπινς πάντα το ίδιο γοητευτικός για μένα.
τρυποκάρυδος. μια απίθανη ιστορία αγάπης
είναι ο τίτλος του.
ο βάτραχος που έγινε πρίγκηπας... μαγεμένος... αγαπημένος... από πριγκίπισσα...
σελ. 151-152:
"Υποσχέθηκες κάτι όταν είχες ανάγκη", της είπε. 'Τώρα, και να μη σ' αρέσει, πρέπει να τιμήσεις την υυπόσχεσή σου.'
στραβομουτσουνιάζοντας, πήρε το βάτραχο και τον ανέβασε στο δωμάτιο όπου τον ακούμπησε σε κάτι βρώμικα ρούχα σε μια γωνιά. μετά, έπεσε στο κρεββάτι της. δεν πρόλαβε όμως ν' αποκοιμηθεί κι ο βάτραχος βρέθηκε δίπλα της. 'άσε με να κοιμηθώ μαζί σου γιατί αλλιώς θα το πω στον πατέρα σου', της είπε.
η πριγκίπισσα δεν άντεξε άλλο. μανιασμένη από λύσσα, άρπαξε τον βάτραχο. "Παράτα με ήσυχη, παλιοβάτραχε!", του φώναξε. και μ' όλη τη δύναμη τον πέταξε στον απέναντι τοίχο.
όταν ο βάτραχος έπεσε στο πάτωμα, δεν ήταν πια βάτραχος. είχε γίνει πρίγκιπας με ευγενικά μάτια και όμορφο χαμόγελο.
αυτό είναι το κλοπιμαίο απόσπασμα.
ηθικόν δίδαγμα: όσο πιο βίαιο είναι το ...., κι όσο πιο αληθινή η ...., τόσο πιο ..... είναι ο βάτραχός σας.
ο άλλος βάτραχος, θέλησε, λέει, να φουσκώσει πολύ, κι έσκασε...
ξέρετε, ιστορία κι αυτή! μύθος!
ηθικόν δίδαγμα: μόνο στα παραμύθια τα βατράχια σκάνε επειδή θέλουν να φουσκώνουν, το είπε κι ένας γάλλος... δεν τον θυμάμαι...
τι, βάτραχοι; από πού είναι αυτό; τους έγραψε κανείς;
κι εκείνες τις μάχες, εκεί, μές στο καλάθι...
παραμύθι... βατραχο-μυο-μαχίες
μυ-ωπίες

τι είπατε; είπατε τίποτα; άντε ντε!

εγώ την κάνω με μικρά βηματάκια (πηδηματάκια δεν μπορώ, ξέρετε, είναι και η ηλικία!)
""η μαμά"" """σας"""