epsilon έγραψε:...
ξεπέταμα της ζωής
όπου και να σαι
καλά.
κι ευχαριστώ.
ξεπέταμα της ζωής;
πέταμα ή πέταγμα;
(ή μήπως παραπέταμα)(εξ ου και παραπέτασμα)
...
ανακεφαλαίωση,
"ξεπέταμα της ζωής" παραπεταμένης σε παραπέτασμα σιωπής.
ε;;
έτσι λες;
έτσι!
όμως...
κι αυτοί που πετούν κι αυτοί που παραπετούν
παραπατούν και παραπαίουν
και παν΄απ' όλα πταίουν* ...
(πήρα το ρήμα και το 'κανα ρίμα!)(όχι παίζουμε...)
(πάλι καλά που δεν το 'κανα θεώροιμα)
(σσ. κατω τα χερια απ' την ορθογραφία. του ποιητή.)
(διότι ως γνωστόν, ο ποιητης έχει ειδική άδεια να υποβάλει τις λέξεις σε εσκεμμένα ορθογραφικά λάθη, -καθώς και σε άλλα ανάρμοστα πράγματα. είναι, οπως θα μπορούσε να μας διαβεβαιώσει και η αγαπημένη μας Εψιλον, η λεγόμενη "ποιητική άδεια".)
....
(..σε καλό μου η φλυαρία, σαββατομεσημεριάνικα**)
---
|\/|
"και σύ όπου και να σαι" ... "να 'σαι καλά!"
* φταίω [ftéo] P ενεστ. φταις, φταίει, φταίμε, φταίτε, φταίνε και φταιν, πρτ. έφταιγα, αόρ. έφταιξα, απαρέμφ. φταίξει : 1. κάνω εσφαλμένες ενέργειες ή συμπεριφέρομαι εσφαλμένα και προκαλώ ένα δυσάρεστο, αρνητικό αποτέλεσμα: Aναγνωρίζω / ομολογώ ότι έφταιξα και ζητώ συγνώμη. Φταίξαμε όλοι μας και τώρα θα πληρώσουμε. 2. είμαι ο υπαίτιος, ο ένοχος, ο υπεύθυνος εσφαλμένης ενέργειας ή συμπεριφοράς με δυσάρεστα, αρνητικά αποτελέσματα: Δε ~ εγώ για τη σύγκρουση. Eσύ φταις για όλα. ~ εγώ που σε βοήθησα, δεν έπρεπε να σε βοηθήσω. Ποιος / τι φταίει για την ήττα της ομάδας; ΠAP Φταίει ο γάιδαρος και δέρνουν το σαμάρι. [μσν. φταίω < αρχ. πταίω με ανομ. τρόπου άρθρ. [pt > ft]]
** σαββατομεσημεριάνικα, τα: στα Σωτηριάνικα (Μεσσηνίας πάντοτε) θα μπορούσε να σημαίνει: ανεξήγητα πληκτικό απομεσήμερο σεπτεμβριανού Σαββάτου.
("που' σαι μικρέ! κάν'τα δύο τα τσίπουρα, παιδί μου.").
(στην υγειά σου έψιλον...